Oljefondet
ut av
våpenindustrien

JEG VIL IKKE TJENE PENGER PÅ VÅPEN SOM DREPER BARN OG SIVILE, OG BER OLJEFONDET TREKKE SEG UT AV VÅPENINDUSTRIEN.

SKRIV UNDER NÅ!

* indicates required
Samtykke

Tusen takk,

Din støtte er viktig! 

La din stemme mangedobles. Del underskriftskampanjen videre.

Oljefondet eier aksjer i selskaper som produserer våpen som blir brukt i krigføring i Jemen. Gjentatte ganger har barn og sivile blitt drept med våpen som vi tjener penger på. Vi vil ikke bygge vår pensjon på virksomhet som tar barns liv.

5735

Så langt har 5735 blitt med!
Vil du hjelpe oss å nå 8000?

Hva skjer med under­skriften min?

Underskriftene vil bli levert til Finanskomiteen på Stortinget, og vil være et viktig bidrag til å nå målet om at Oljefondet skal trekke seg ut av våpenindustrien.

Dette oppropet er en del av den globale bevegelsen for å stoppe krig mot barn.

 

 

Hvem står bak kampanjen?

 

Det er Redd Barna, Framtiden i våre hender og Changemaker som står bak kampanjen.

BAKGRUNN

Krigføringene i verden har endret seg. Stadig flere kriger blir utkjempet ikke på slagmarken mellom soldater, men i områder hvor folk bor.

Bomber slippes over nabolag, skoler og sykehus. Dette koster tusenvis av menneskeliv hvert år. Samtidig tjener våpenindustrien godt når kriger raser, og det er en lønnsom industri å investere i.

En av de verste krigene i verden i dag utkjempes i Jemen. Sivilbefolkningen er ikke bare tilfeldige ofre men mål i krigføringen, og alle parter i krigen beskyldes for krigsforbrytelser.

Ifølge VG har Oljefondet investert 4,2 milliarder kroner i Raytheon, som lager bomber brukt til å drepe sivile i Jemen. Det er dokumentert at en av bombene fra Raytheon ble brukt av Saudi-koalisjonen i et angrep på en begravelse i fjor. 140 mennesker mistet livet i angrepet som var en såkalt «dobbeltbombing»; Saudi-koalisjonen bombet først begravelsesfølget, og så kom de tilbake etter 15 minutter og bombet en gang til, mens menneskene forsøkte å redde de skadde og flykte fra stedet. FNs ekspertpanels konklusjon var klokkeklar: dette angrepet er klart i strid med krigens regler.

Akkurat nå lobber dette selskapet kongressen i USA for å få lov til å selge 60 000 flere missiler til Saudi-Arabia. Mens norske banker mener det er feil å investere i Raytheon, har Oljefondet investert 4,2 milliarder kroner i selskapet.

Hver og en av oss eier en del av Oljefondet. Du og jeg eier 790 kr hver av Raytheon alene. Det er våre pensjonspenger som investeres i selskaper som lager våpen som dreper barn og sivile. Det er ikke greit, og vi må forsikre oss om at ikke slike investeringer skjer i framtiden.

Stortinget må trekke Oljefondet ut av våpenindustrien NÅ!

Få flere til å kreve at Oljefondet trekker seg ut av våpenindustrien.

Del kampanjen!