Barn i Norge

Vold og overgrep mot barn

Vold og seksuelle overgrep mot barn er et stort samfunnsproblem.
Du kan gjøre en forskjell for å bekjempe vold og overgrep mot barn!

Barn i barnehagealder sitter på stoler og ser på en tegnefilm som vises på et prosjektorlærret. På filmen kan du se en gutt og en voksen mann. Mannen har åpnet buksesmekken og har en erigert penis. Over mannen og penisen er det et stort rødt kryss som viser at det ikke er greit.

Underskriftskampanje: Alle barn må lære om vold og overgrep

Når barn får lære om hva vold og overgrep er, tør flere barn å si ifra. Nå krever vi handling fra kunnskapsministeren! Alle barn og unge må få lære om vold og overgrep gjennom undervisning i barnehagen og i skolen.

FOR SKOLE 1

Ta i bruk materiell og ressurser til barnehage og skole

Redd Barna har undervisningsmateriell og filmer vi har laget i samarbeid med blant annet NRK Super.

Ta i bruk vårt materiell for å lære barn om kropp, grenser, vold og seksuelle overgrep. Vi har gratis undervisningsmateriell for barnehage, 1.-4.trinn og 5.-7.trinn. Tips gjerne skoler og barnehager om å ta i bruk materiellet.

Se filmer med ekte historier

Redd Barna har fått med kjente personer til å fortelle historier fra mennesker som har opplevd seksuelle overgrep som barn. Det er blitt til 16 filmer.

Alle filmene forteller om ulike aspekter av det å oppleve overgrep, hvem som er er overgriper, konsekvensene av å bli utsatt, og hva eller hvem det var som hjalp dem.

BARN I NORGE - Seksuelle overgrep VERSJON 2 4

Trygg på trening

Idretten er en viktig del av barns liv. Mange barn deltar i organisert idrett der de møter jevnaldrende, trenere og andre voksne.

Derfor er det viktig at voksne som jobber eller er frivillig i idretten har kunnskap om vold og seksuelle overgrep, vet hvordan de kan hjelpe barn når de er bekymret, og har gode rutiner for forhindre at overgrep skjer på fritidsarenaen. For å gjøre dette kan man ta i bruk kurset Trygg på Trening med Redd Barna.

Tre måter du kan bidra på

Gi et bidrag

Gi et bidrag

Gi det beløpet du selv ønsker. Hver krone teller for de barna som trenger det mest.

Gi månedlig

Gi månedlig

Gjør som 95.000 andre og støtt vårt arbeid fast. Sammen redder og endrer vi barnas liv – hver dag.

Bli frivillig

Bli frivillig

Bli med og bidra til at barn får positive opplevelser i form av trygg lek, læring og aktivitet.

Pengene kommer fram!

92,4%
7,6%

Av innsamlede midler og tilskudd går 92,4% til arbeidet for barna som trenger oss aller mest. Kun 7,6% går til administrasjon og til å skaffe nye inntekter.
Les mer om hvordan vi bruker pengene.