Barn som sitter foran en PC og chatter
Illustrasjonsbilde

BARN, UNGDOM OG VOKSNE – HER KAN DU SNAKKE, CHATTE OG FÅ HJELP

På denne siden finner du informasjon om hvor du som er barn, ungdom eller voksen kan snakke med noen og få hjelp om du trenger det. 

Hjelp for deg som er barn og ungdom

Trenger du noen å snakke eller chatte med? Blir du mobbet? Opplever du noe vanskelig eller har du det ikke trygt hjemme? Her kan du ta kontakt anonymt på telefon, chat og epost.

Logo: 116 111 Alarmtelefonen for barn og unge

Alarmtelefonen for barn og unge

Du kan ringe, chatte eller sende melding til alarmtelefonen hvis du ikke føler deg trygg hjemme. Det kan være hvis du blir slått, truet, utsatt for seksuelle overgrep eller føler deg redd av andre grunner. Du kan også ta kontakt hvis dette skjer med noen du kjenner.

Alarmtelefonen sitt telefonnummer er 116 111 og den er åpen hele døgnet. Det er gratis å ringe og alle telefoner blir besvart av voksne som har lang erfaring i å hjelpe barn og unge. Du også chatte på 116111.no, sende SMS til tlf: 417 16 111 eller epost til [email protected]

Røde Kors-telefonen

På Røde Kors-telefonen kan du snakke anonymt om temaer som negativ sosial kontroll, dobbeltliv, æresrelatert vold, kjønnslemlestelse og tvangsekteskap.

Telefonen er åpen mandag til fredag fra kl. 09.00-16.00.
Tlf er 815 55 201.
Chatten er åpen mandag til fredag fra kl. 09.00-15.30

Logo: Kors på halsen Røde kors

Kors på halsen

På Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Det er helt anonymt og helt gratis.

Kors på halsen svarer på telefon mandag til fredag mellom kl. 14.00-22.00. Telefonnummeret deres er 800 333 21. De svarer på chat mandag til søndag mellom kl.14.00 – 22.00. Du kan chatte og sende mail anonymt på nettsiden deres korspåhalsen.no. Du kan også snakke med andre på din egen alder på forumet.

Slettmeg.no

Slettmeg.no er en gratis råd– og veiledningstjeneste for deg som føler deg krenket på nett. Du kan også få hjelp med å slette bilder og opplysninger fra nettet. Du kan ta kontakt på telefon, e-post, kontaktskjema eller på sosiale medier. Telefonen er åpen mandag til torsdag kl. 09:00 – 18:00, og fredag 09.00 – 15.00. Tlf er 911 29 392.

Logo SnakkOmPsyken.no En 100% anonym chat-tjeneste fra Blå Kors

Snakk om psyken

SnakkOmPsyken.no er en chat-tjeneste for barn og unge fra 9-19 år, hvor du kan snakke med en trygg voksen om hvordan du har det, om du synes at noe er utfordrende og vanskelig, eller trenger noen å prate med. Du kan chatte gratis og være anonym. Chatten er åpen søndag til fredag kl. 15:00-21:00.

Snakkommobbing.no

Snakkommobbing.no er en chat-tjeneste for barn og unge, hvor du kan snakke med en trygg voksen hvis du har opplevd utenforskap og mobbing, kjenner noen som har blitt utsatt for mobbing eller om du har mobbet noen selv. Det kan f.eks. være at du føler deg utestengt, er ensom, har en klump i magen, får kjipe kommentarer eller andre ting. Du kan chatte gratis og være anonym. Chatten er åpen mandag-fredag 15:00-21:00 og søndag 15:00-21:00

Logo Barn av rusmisbrukere

BARsnakk

BARsnakk er en chattetjeneste for barn, ungdom og voksne som har foreldre som har rusproblemer, eller som kjenner noen som har det. Det er helt gratis, og man kan være helt anonym. Chatten er åpen mandag til torsdag kl. 17:00-20:00.

Ungerelasjoner.no

Unge Relasjoners chat er en nasjonal hjelpelinje for unge personer mellom 16 og 25 år som har vært utsatt for vold fra kjæreste, som selv utøver vold, eller har spørsmål knyttet til usunne og voldelige relasjoner.

SÁNAG – fálaldat sámegilli

SÁNAG fálla mánáide, nuoraide ja váhnemiidda sagastallamiid gos beasat hupmat stuoraolbmuiguin geat vástidit gažaldagaid, veahkehit ja rávvejit. Telefonnummir dohko lea 78 96 74 20, ja sáhtát riŋget gaskkal 08.00 – 15.30 árggabeivviid, hupmat telefuvnnas dahje skype-bokte. SANKS tilbyr samtaletilbud på nordsamisk til barn og foreldre.

Her kan du finne chatte- og hjelpetilbud barn og ungdom

Hjelp for deg som er voksen

Trenger du noen å snakke med eller hjelp? Trenger du støtte for å være en god og trygg forelder, eller er du bekymret for et barn du kjenner? Det finnes mange gode hjelpetilbud man kan kontakte.

LOGO Mental helse hjelpetelefonen

Mental Helse hjelpetelefonen

Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. Du kan også chatte på sidetmedord.no.

Foreldresupport

Hjelpetelefonen har også Foreldresupport for foreldre som trenger støtte og hjelp i foreldre­rollen. Tjenesten er døgnåpen og drives av Mental Helse i samarbeid med Stine Sofie Stiftelse.  Foreldresupport kan kontaktes på telefon 116 123 og tast 2, og de har også chattetjeneste.

LOGO Vold- og overgrepslinjen

Vold- og over­greps­linjen 116 006

VO-linjen er en hjelpelinje for voksne som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner, eller er bekymret for noen du kjenner. Du kan ringe når som helst – døgnet rundt – for å snakke om opplevelsene dine, få hjelp, råd og svar på spørsmål. Tjenesten er anonym og gratis. VO-linjen har også chat som er åpen mandag til fredag 09.00 – 20.00.

Din utvei

Her finner du informasjon om vold i nære relasjoner, voldtekt og andre seksuelle overgrep. Du kan søke etter hjelpetilbud nær deg, og få svar på det du lurer på om vold og overgrep.

Logo: 116 111 Alarmtelefonen for barn og unge

Alarmtelefonen for barn og unge

Voksne kan også ringe alarmtelefonen hvis de er bekymret for et barn. Telefonen er døgnåpen. Alarmtelefonen har også chat.

Barnevernsvaktene

Her finner du kontaktinformasjon til barneverntjenestene i alle kommuner. Du kan kontakte din lokale barnevernsvakt hvis du er bekymret for et barn, og for råd, veiledning og hjelp.

LOGO Kirkens SOS

Kirkens SOS

Her kan alle ta kontakt, barn, ungdom og voksne, for å snakke med noen enten på telefon, sende melding eller chatte. Her kan man ta kontakt på tlf: 22 40 00 40 hele døgnet, alle dager i året. Du kan også sende melding eller chatte. SOS-chat er åpent mandag til onsdag kl.18.30 – 22.30 og torsdag til søndag 18.30 – 01.30. Det er helt anonymt.

Det finnes hjelp

Det finnes hjelp er et tilbud for personer over 18 år med seksuell interesse for barn som ønsker hjelp til å unngå å handle på sin seksuelle interesse. Du kan ta kontakt anonymt og få hjelp av en psykolog på chat. Du kan også få behandling.