Foto: Foto: Redd Barna/ Mai Simonsen Krøgenes

- Vi visste ikke at trøndere pleier å overaske sine venninner med podcastshow i stua. Det er visstnok helt vanlig her i Trondheim, sier komiker Sigrid Bonde Tusvik til sin makker Lisa Tønne utenfor huset de nå skal ha liveshowet i. Vi befinner oss på Fossegrenda, et område rett utenfor Trondheim sentrum.

Foto: Foto: Hanne Solbø
Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne sier at denne veldedigheten skal de bruke helt ukritisk, da det er fint å kunne fremstå som hyggelige for en gangs skyld.

Reddet 400 barn

- Det som er helt genialt er at hun som vant auksjonen har redda 400 barn ved å gi denne gaven til sin venninne, sier Sigrid.

- Denne veldedigheten her skal jeg bruke ukritisk. Det er jo så utrolig bra at vi to kan fremstå som hyggelige for en gangs skyld, fortsetter Lisa.

- Dette er jo en vinn-vinn sitasjon for Redd Barna, Tusvik og Tønne og kanskje også for de som skal få dette showet nå, sier Sigrid.

Begge komikerne er spente på hvordan den uvitende venninnen kommer til å reagere på at de to plutselig dukker opp i bursdagen hennes.

- Tenk om hun ikke kjenner oss igjen, tøyser komikerne mens de lister seg bort til døra. Ikke hadde de planlagt helt hva de skulle gjøre før de ringte på, men reddet seg inn i siste liten da de begynte å synge  «Hurra for deg» i det døra gikk opp. Bursdagsbarnet Veronica Lyså, satte i et herlig gledeshyl, da hennes to store idoler var ferdige med sangen.

- Æ det mulig, sier Veronica mens hun får bursdagsklemmer av Tusvik og Tønne. Komikerne beklager at de kræsjer bursdagen hennes, og spør pent om de får være med inn. Veronica vifter febrilsk ja, og følget går inn i stua.

Hør hele bonuspodcasten her.

Første gang Tusvik og Tønne har live podcast

Det er en munter gjeng med venner som sitter i stua. De har alle vært med på å spleise på gaven, og fryder seg godt over at Veronica ble så overrasket at hun reagerte med et hyl.

- My God, for noen damer! For noen forbilder for kvinner og menneskerettigheter. Jeg er skikkelig glad, men mest sjokkert, sier Veronica før hun inntar sofakroken.
Man kan vel si at showet er i godt gang før komikerne finner plassene sine. Sigrid og Lisa fjaser og påpeker alt det artige ved denne noe uvante situasjonen.

- I min sofa så ser man med en gang hvor man skal ligge. Det er liksom et eget avtrykk, sier Lisa mens hun setter seg i en stol ved siden av den plettfrie sofaen i stua. - Jeg var så uheldig at jeg klarte å vaske trekket på min oransje sofa på litt for høy varme, så trekket dekker nå kun halve sofaen. Resten av sofaen er dekket av et grønt pledd, fortsetter Lisa mens Sigrid gremmes.

- Men dette vet ikke hun som bor her noen ting om. Se på denne sofaen da, den er liksom litt slitt akkurat her. Og nei… nei huff den må ut.. kanskje du vil donere denne til Lisa? Kan Lisa få den? fortsetter Sigrid.

Showet er i gang, og det er god stemning i stua. Det hele varer i litt under en time.

Foto: Foto: Redd Barna/ Mai Simonsen Krøgenes
Foto: Foto: Redd Barna/ Mai Simonsen Krøgenes
Et overasket, men veldig fornøyd bursdagsbarn. Veronica Lyså troner høyere enn begge komikerne, bokstavelig talt, etter at live showet i stua er over.

Vellykket veldedighet

- Dette var veldig artig og så utrolig bra. Jeg ble jo bittelitt sjenert, sier bursdagsbarnet etter at showet er ferdig. Mannen hennes kommenterer at Veronica er høyest, der hun står sammen med de to komikerne.

- Jeg er jo aldri høyest, sier Veronica til alles store fryd, og latteren ljomer gjennom huset.

- Dette var veldig gøy, og vi har kosa oss skikkelig, avslutter Lisa før de forlater huset i hui og hast og videre til Byscenen i Trondheim der de skal holde sitt neste.

Hør bonuspodcasten fra Veronicas stue her.