Blir ny generalsekretær i Redd Barna

tidligere og ny generalsekretær i redd barna
Henriette Killi Westhrin (th) overtar stafettpinnen som ny generalsekretær etter Birgitte Lange. Foto: Eivind Nitter

Redd Barnas nye generalsekretær heter Henriette Killi Westhrin.


– Jeg er veldig glad for å få muligheten til å lede Redd Barna i Norge. Det er en uredd barnerettighetsorganisasjon som kjemper for alle barns rettigheter, sa Westhrin da nyheten ble annonsert for alle ansatte på Redd Barna-kontoret i Oslo i dag.

– Jeg ser frem til å møte medlemmer og frivillige rundt omkring i hele landet, og å få delta i arbeidet som Redd Barna gjør i hele verden, fortsatte hun, til applaus fra sine kommende kollegaer. 

Westhrin har nylig vært generalsekretær i Norsk Folkehjelp i over seks år, hvor hun var øverste leder for 2500 ansatte i 30 land, og har opparbeidet seg verdifull internasjonal erfaring og organisasjonsledelse. Hun har lang og bred erfaring fra politikken, som sekretariatsleder på Stortinget og som statssekretær i tre departementer i regjeringen Stoltenberg.

– Verden preges av kriger og kriser som forsterker hverandre, stadig flere barn må flykte og klimakrisen rammer hardere. Da trengs Redd Barna mer enn noensinne, en organisasjon som alltid tar barns parti, uansett hvem de er og hvor de kommer fra, sier Westhrin.

– Hovedstyret i Redd Barna er glad for at Henriette vil overta stafettpinnen som ny generalsekretær etter Birgitte Lange. Henriette har solid toppledererfaring, kjenner mange av de oppgavene og utfordringene organisasjoner som Redd Barna står overfor, og har stort engasjement for Redd Barnas arbeid, sier Kristin Veierød, styreleder i Redd Barna.

Vi gleder oss til å ønske Henriette velkommen, når hun starter 1. juni.