Foto: Redd Barna/Rachel Peterson
– Jeg håper at også andre aktører i kulturlivet tar oppfordringen og gjør det samme, sier markeds- og informasjonssjef Simen Fangel ved Hålogaland teater i Tromsø. De ga alle billettinntektene fra lørdagens forestilling til Redd Barnas nødhjelpsarbeid i Japan.

Hålogaland teater i Tromsø støtter Redd Barnas arbeid for barna i Japan. Lørdag 19. mars ga de alle billettinntektene fra forestillingen "Fredlaus" til Redd Barna.

– Jeg håper at også andre aktører i kulturlivet tar oppfordringen og gjør det samme, sier Simen Fangel, markeds- og informasjonssjef ved teatret.

– Det er ikke bare næringslivet som bør støtte opp om organisasjoner når katastrofen rammer. Siden "Fredlaus" er ei forestilling som handler om ungdommer, ble det naturlig for oss å velge Redd Barna når vi ønsket å engasjere oss, sier Fangel.

Det er han selv som har tatt initiativ til samarbeidet. I forkant av forestillingen gikk Hålogaland Teater ut i media for å reklamere for at lørdagens oppsetting var noe utenom det vanlige. Og reklamen ga resultater – besøkstallet denne dagen var nemlig godt over lørdagsgjennomsnittet.

– Vi i Redd Barna er utrolig glade for Hålogaland Teaters initiativ for barna i Japan, sa Redd Barnas regionleder i nord Rachel Peterson i sin appell før fremvisningen.

– Pengene dere har samlet inn her i dag vil vi bruke til å sette opp barnevennlige sentre i de verst rammede områdene. I de barnevennlige sentrene får barn leke i trygge omgivelser under oppsyn av spesialtrenede voksne, fortalte hun.

Foto: Redd Barna
Nødhjelpskoordinator i Redd Barna Trondheim Mona Lock Skålevik er godt fornøyd med givergleden under lørdagens bøsseinnsamling i gågaten i Trondheim.

Bøsseinnsamling i Trondheim

Samme dag holdt Redd Barna Trondheim bøsseinnsamling for jordskjelvofrene i Japan med egen stand i gågaten i Trondheim. I løpet av fire timer ssamlet de inn 13 478,50 kroner. Nødhjelpskoordinator i lokallaget Mona Lock Skålevik var storfornøyd med resultatet.

– Det var flott å se at så mange frivillige stilte opp. Det var mange organisasjoner i aksjon på lørdag så vi er meget fornøyd med resultatet av innsamlingen for vår del. Mange av de som støttet oss syntes at det var flott at inntekten skulle gå til barnevennlige lekeområder på evakueringssentre i Japan, sier Lock Skålevik.

Nettopp aksjonens formål var tema for standen, som var utformet som et lekeområde med ulike spill og aktiviteter barn kunne holde på med. Blant annet bordfotball, rockeringer og tegnesaker. Flere barn og unge ga penger fra sine egne lommebøker, og mange av dem kjente godt til situasjonen i Japan.

– Det er viktig å samle inn penger, fordi barna i Japan ikke har det så bra som oss og derfor er det viktig at vi kan hjelpe dem, sier Ida og Guro, begge ti år.

Barn hjelper barna i Japan

Foto: Privat
Her baker Emmelin Larina og Tomas kaker, som de senere solgte på basar til inntekt for Redd Barna. De samlet inn 822 kroner til nødhjelpsarbeidet vårt i Japan.

Barn har også holdt basarer til inntekt for Redd Barnas nødhjelpsaksjon i Japan denne helgen. 

Venninnene Signhild (12) og Hege (12) har hatt loppemarked for å støtte vårt arbeid for barna i Japan. Det ga 1221 kroner. 

Og i Sandnes har Emmelin Larina og Tomas brukt helgen på å bake og selge kaker til støtte for barna i Japan. De fikk inn 822 kroner.

– Vi håper andre barn i Norge gjør det samme slik at barna i Japan kan få det litt bedre, skriver de i en e-post til Redd Barna.

På Rudolf Steinerskolen på Lørenskog har ungdomsskoleelevene denne uken laget doble kort med origamisommerfulger på som de skal selger til inntekt for orene i Japan. De har bestemt at alle pengene skal settes gis til Redd Barnas arbeid.
Det er veldig stor interesse for kortene og elevene får solgt enkelte av kortene for flere hundre kroner per stykk.

Tusen takk for støtten!

Totalt har Redd Barna samlet inn 5,1 millioner kroner til nødhjelpsarbeidet i Japan.

– Vi er veldig glade og takknemlige for all den støtten vi har fått. I Norge har folk vist en fantastisk giverglede. De har bidratt til hjelpearbeidet i Japan ved å ringe gavetelefonen, sendt sms, gitt penger via nettsidene våre eller til Redd Barnas konto. Særlig har våre faste støttespillere, Redd Barna-fadderne, vært ivrige til å bidra. Vi mottar også penger fra barn som lager basar for å støtte barna i Japan. Det viser at barn er solidariske og ønsker å hjelpe barn andre steder i verden. Det setter vi veldig stor pris på, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang.