Foto: Redd Barna/Tommy Nordum
Geir Thomassen spiller Aslak i filmen "Yohan".

På førpremieren i Oslo i forrige uke fokuserte Penelope Film, som har laget ”Yohan”, på situasjonen for barn som er på vandring i verden i dag. Millioner av barn vandrer, enten alene, eller sammen med foreldrene, for å få arbeid, eller på flukt fra krig og konflikt. Nå skal Redd Barna samle inn penger til beskyttelse av barn ved hjelp av skuespillerne i filmen.

- Hvis denne filmen og samarbeidet med Redd Barna kan være med på å gi barn tro og håp om at det er mulig å hjelpe andre barn, blir jeg veldig glad, sier manusforfatter og regissør Grete Salomonsen.

Glade for å støtte

Geir Thomassen, som spiller Aslak i ”Yohan”, sier han er glad for å kunne bidra.

– Det er alltid veldig godt å få spille roller som kan ha betydning for andre, utover det rent underholdningsmessige, sier han.

Foto: Simon Mein
Yohan og bjørnungen Pepper i rollen som Gressgutt i familiefilmen "Yohan".

– Skuespill og film kan være en måte å sette fokus på et tema, som i denne filmen, hvor vi kan skape oppmerksomhet rundt det at mange barn i verden i dag har det vondt og tungt. Det kan være en måte å behandle vanskelige temaer på, og skape oppmerksomhet rundt noe som kanskje er tabu i mange grupper i befolkningen, sier Geir Thomassen.

Filmskaperne av ”Yohan” brukte for eksempel mange år på research til filmen, fordi ingen ville snakke om barnevandringene som hadde skjedd i en nokså nær fortid, på slutten av 1800-tallet

 – Jeg spilte en gang i et stykke som handlet om skam, sier Geir Thomassen.

– Det stykket tror jeg var ganske tøft for mange av publikummerne. Forhåpentligvis kan man bruke slike situasjoner til å forbedre sin egen opplevelse av noe, mener han.


Redd Barna og "Yohan"-dag i Kristiansand

På torsdag var det premiere på ”Yohan” i Kristiansand. Det ble arrangert stort show, hvor et av høydepunktene var et opptog med musikk, dansere, magiker, der skuespillerne i filmen kom i hesteekvipasje. Arrangementet var svært populært med langt over 1000 mennesker til stede. Redd Barna samlet inn over 10 000 kroner denne dagen, og elever fra 6. og 7. trinn på Vågsbygd skole hadde laget en flott utstilling med tegninger om barnearbeid.

En eksklusiv plakat, signert av hovedrolleinnehaver Robin Daniel og mange andre skuespillere, kunne kanskje vært noe for barnerommet? Eller hva med en lue signert av både Robin og Alejandro Fuentes? Flotte, signerte bøker fra filmen er også blant de tingene det er mulig å skaffe seg på QXL.

Se alle auksjonene her >