Foto: IKEA/Denniz Fjerdingby
Både store og små møbler ble solgt under det store møbelmarkedet.

Da møbelmarkedet åpnet klokken11 på søndag, var det allerede en lang kø utenfor. To etasjer var fylt med alt fra silkeorkideer, via lysestaker og kurver, til lamper og lenestoler. Alle varene var satt ned til halv pris eller mindre. Det var masse småting som kun kostet fem kroner. Hele dagen kom det en jevn strøm av kunder til møbelmarkedet. Mange var egentlig på ute på tur langs Akerselva, og kom tilfeldigvis forbi markedet.

Nesten utsolgt

På salget fant du sesongens nye varer, samt en del klassikere. Blant annet ble det solgt sofaer, madrasser, skjenker, spisebord og -stoler, lamper, tepper, servise, vaser, kjøkkenting, barkrakker, hagemøbler, blomsterkrukker, bestikk, bokser, kjeler, småbord og senger. Det ble også solgt vafler, brus og IKEA-pølser hele dagen. I tillegg til møbler, var det mye tekstil, som puter, dyner og tepper.

De to etasjene med møbler og utstyr ble nesten utsolgt i løpet av søndagen. Det som ble til overs, ble sendt til Hvalstad Asylmottak. De enslige mindreårige asylsøkerne der kan glede seg over en full henger med flotte IKEA-møbler, pluss mange IKEA-pølser. Til sammen kom det inn 81 500 kroner på møbelmarkedet.

Foto: IKEA/ Denniz Fjerdingby
De heldige kunne gjøre store kupp på møbelmarkedet.

Stor innsats

Redd Barna vil gjerne takke frivillige fra Oslo Redd Barna og frivillige som til vanlig jobber på asylmottak for å ha hjulpet til før, under og etter møbelsalget. I tillegg vil Redd Barna takke de som hjalp til fra Coda forsikringsselskap. Alle de frivillige jobbet hardt, og gjorde det store møbelsalget mulig.

- Og så vil vi selvsagt takke IKEA, som ga oss alle disse møblene og forskjellige tingene til markedet. Det var et flott initiativ som kommer mange barn til gode, sier Tove Wang, generalsekretær i Redd Barna.

Også de mange som var innom Studentenes Hus var fornøyde. De aller fleste gikk glade ut med en fylt IKEA-pose under armen.