Uttalelse fra Redd Barna onsdag 24/01 kl 17.30:

Det er med dyp sorg at vi kan bekrefte at tre Redd Barna-ansatte i Afghanistan mistet livet tidligere i dag under angrepet mot kontoret i Jalalabad. Resten av staben har kommet i sikkerhet. Fire ansatte ble skadd under angrepet og mottar nå medisinsk behandling.

Redd Barna fordømmer dette angrepet på sterkest mulig vis. Vi er sjokkert og forferdet av volden som utspant seg i dag mot staben. De ansatte er dedikerte og engasjerte mennesker som utfører livsviktig arbeid for millioner av barn over hele Afghanistan. Vi gjør nå alt vi kan for å forsikre oss om at staben får den støtten de trenger i etterkant av denne tragiske hendelsen.

Etterforskning pågår og vi vet ennå ikke motivet for hendelsen. Angrep mot hjelpearbeidere må aldri tolereres eller påvirke vårt arbeid for å oppfylle barns rettigheter.

Redd Barna har jobbet i Afghanistan siden 1976 med helse, utdanning, ernæring og beskyttelsestiltak til hjelp for millioner av barn. Vi har nå midlertidig stoppet arbeidet og stengt kontorene som følge av dagens angrep. Vi er imidlertid fast bestemt på å fortsette arbeidet for å nå de mest marginaliserte barna i Afghanistan.

Uttalelse fra Redd Barna onsdag 24/1 kl 15.30:

Sikkerhetshendelsen ved Redd Barnas kontor i Jalalabad i morges er uavklart og pågår fortsatt. Vårt viktigste anliggende er å sørge for sikkerheten til staben. Som en følge av dette er alt programarbeidet i Afghanistan midlertidig stanset og kontorene stengt. Afghanistan er ett av verdens vanskeligste steder å være barn og for hjelpearbeidere å jobbe. Vårt humanitære arbeid i Afghanistan når 1,4 millioner barn. Vi er innstilt på å starte arbeidet igjen, så snart vi er forsikret om at sikkerheten til staben er ivaretatt.

Uttalelse fra Redd Barna onsdag 24/1 kl 09.00:

Vi er fortvilet over nyheten om at Redd Barnas kontor i Jalalabad er angrepet av væpnede menn. Vår største bekymring er sikkerheten til våre kolleger i Afghanistan. Ingen norske Redd Barna-ansatte er i landet. Vi jobber med å få bedre oversikt over den krevende situasjonen.