Foto: Redd Barna
– Målet er at vi samler inn 10 000 underskrifter innen september. Redd Barna vil overlevere underskriftene til den norske regjeringen, før de skal delta på Tusenårsmålsmøtet i New York, hvor blant annet barnedødelighet skal diskuteres, i september i år, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang.

Uten nevneverdig markedsføring har nesten 5000 nordmenn så langt støttet kampen mot barnedødelighet. Den nye kampanjesiden, www.allesomen.no som ble lansert i mai i år, er godt besøkt og på Facebook er det snart 300 tilhengere.

– Målet er at vi samler inn 10 000 underskrifter innen september. Redd Barna vil overlevere underskriftene til den norske regjeringen, før de skal delta på Tusenårsmålsmøtet i New York, hvor blant annet barnedødelighet skal diskuteres, i september i år. Det er viktig at barns rett til overlevelse, og reduksjon i barnedødeligheten er øverst på agendaen til den norske delegasjonen, sier Redd Barnas generalsekretær Tove Wang.

60 millioner i løpet av fem år

Redd Barna har internasjonalt satt et ambisiøst mål om å samle inn 60 millioner i aktive støttespillere i løpet av de neste fem årene.

Foto: Redd Barna/Olin Brennigan
Redd Barna håper at kampanjen vil engasjere folket, og at man får til en konstruktiv samfunnsdebatt.

- Ved å gå ut til folket med denne kampanjen, håper vi at kampen mot barnedødelighet, og barns rett til overlevelse, blir tematikk som alle nordmenn etter hvert mener noe om. Vi håper at dette vil engasjere folket, og at man får til en konstruktiv samfunnsdebatt. Det er enkle løsninger og politisk vilje som er nøkkelen til å redusere barnedødeligheten. Jeg tror folk fremdeles i dag ikke er klar over at det er fult mulig å gjøre noe med denne problematikken, sier Wang.

Avse ditt tommelavtrykk

I august vil du kanskje møte en stand hvor det blir delt ut løpesedler. Der vil våre frivillige be deg om å avgi et tommelavtrykk for å vise din støtte til kampen mot barnedødelighet.

– Denne måten å underskrive på er hentet fra land hvor analfabetismen er høy. I India og Egypt har de samlet inn over 700 000 underskrifter til sammen på denne måten.  Her hjemme fungerer denne metoden godt visuelt, men er også en litt annerledes måte å drive innsamling på, sier Wang.

Det er også mange andre måter du kan bidra på.

– Vi er interessert å høre hva nordmenn faktisk mener. På http://www.allesomen.no/bidra/ har du mulighet til å fortelle oss hva du mener er viktig. Du kan også bli tilhenger av ”Alle som en” på Facebook eller man kan støtte oss med det beløpet man selv har mulighet til å avse. Det viktigste er at du deler dine tanker med venner og engasjerer hele familien, venneflokken eller klubben, sier Wang.

Les mer om kampanjen her >