I går sendte Redd Barna ut en e-postoppfordring til landets skoler om å delta i vår spørsmålskonkurranse.10.desember kommer fredsprisvinnerne fra EU til Oslo for å ta i mot prisen. Men før de mottar selve prisen i Oslo Rådhus, skal vinnerne delta på Redd Barnas Fredsprisfest inne på Nobels fredssenter.

Fredsprisfest laget av barn, for barn

Redd Barnas fredsprisfest er laget av barn, for barn. I år er fredsprisfestkomitéen fra Kampen og Vålerenga skole. Komiteen har vært spesielt opptatt av at flere barn rundt om i landet skulle kunne få muligheten til å delta.

De kom frem til å lage en spørsmålskonkurranse i samarbeid med Aftenposten Junior.

"WAF.Presentation.Web.WAFTagEDoc" does not implement interface WAFTagProvider.

Foto: Redd Barna/ Jon Wang
Redd Barnas Fredsprisfestkomite 2012 gleder seg til 10.desember. Fra venstre; Amal (12), Alexandra (12), Moha (12), Jaanusa (11), Mikkel (12), Leon (12), Pia (12), Amal (12), Oline (12), Stine (12), Davin (12), Oliver (12) og Moammar (12).

Vinneren får møte fredsprisvinnerne

Komitéen kommer til å gå gjennom alle spørsmålene, og en heldig vinner får komme til Oslo og stille sitt spørsmål direkte til vinneren.

- Det blir utrolig gøy å prate med vinnerne, sier ett av barna i årets festkomité.
- Lurer på om mange barn kommer til å sende inn spørsmål, sier en annen.
- Vi må gjøre noe helt annerledes med fredsprisvinnerne når de kommer til oss, og så må vi sørge for at det kommer masse kule artister, sier de andre.

Fredsprisfestkomitéen vil ikke røpe hvilke artister som kommer, men lover at det kommer til å bli en super fest. Den 10. desember vises hele festen live her på hjemmesidene til Redd Barna.Vinneren av spørsmålskonkurransen blir kontaktet i uke 49.

Vil du registrere et spørsmål eller lese mer om årets fredsprisfest trykk her>