Foto: Gøy HK
Gøys damelag er de eneste i Norge som spiller kamper i skjørt.

– Gøy er en håndballklubb som ble startet for 13 år siden. Da bestemte vi at ingen i klubben skal motta lønn for jobben de gjør, verken trenere eller spillere. Vi er en dugnadsklubb, sier leder for Gøy HK, Lars Thorstensen. 

Han er en av gründerne bak håndballklubben, som er et litt annerledes idrettslag. Gøy har for eksempel Norges eneste damelag som spiller håndballkamper i skjørt.

Gir bort overskuddet

Hovedfokuset for klubben er å ha det moro både på og utenfor banen.

– I vedtektene står det at hvis klubben går med overskudd, skal pengene gå til et veldedig formål. Fjorårets overskudd ble vi enige om at skulle gå til Redd Barna, som er en positiv organisasjon og et godt formål. Noen av oss støtter Redd Barna på privaten allerede. Og Katastrofefondet er et enkelt formål å støtte – det er lett å forstå hva pengene går til, sier Lars Thorstensen.

Foto: Redd Barna/Mai Simonsen
Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang er glad for at Gøy håndballklubb har valgt å gi fjorårets overskudd til Redd Barna.

Glade for støtten

Totalt ga Gøy håndballklubb 2000 kroner til Redd Barnas katastrofefond. Akkurat nå bruker vi penger fra Katastrofefondet til nødhjelpsoperasjonen i Niger. Poenget med fondet er at det skal gjøre oss i stand til å rykke ut med nødhjelp med en eneste gang en katastrofe rammer.

– Tusen takk for støtten! Vi i Redd Barna er glade for at Gøy håndballklubb velger å gi deler av overskuddet sitt til oss, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang.