Foto: Famefotografene
Generalsekretær Tove R. Wang og Redd Barna er glade for samarbeidet med Petter Northug, og er spente på budene på gulljakka hans.

Redd Barna har samarbeidet med Petter Northug i flere år. Northug gir bonuspengene han får av sin sponsor revisjon- og rådgivningsfirmaet BDO videre til Redd Barna. BDO er en av Redd Barnas største givere i næringslivet, og støtter både organisasjonen, Petter Northug og herrelandslaget.

I tillegg har altså Northug inngått en avtale med BDO som sier at bonuspengene de utbetaler til ham for medaljer i VM og OL, seier i Tour de Ski eller seire i verdenscupen skal gå til Redd Barna. Etter fjorårets sesong ga dette hele 160 000 kroner til Redd Barnas arbeid.

Heier på Petter

Sammen med Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning og Tord Asle Gjerdalen tok Northug gull i stafett på fredag. For andre gang skal Northug auksjonere bort den flotte gulljakken han fikk, og han vil fortsatt gi pengene til Redd Barna. Det er Swix Sport  som står bak auksjonen, og den foregår på qxl. Den første gulljakken gikk for hele 53 500 kroner, mens gulljakken til Petter fra stafetten ble solgt for 130 500 kroner. Jakken fra femmila er oppe i 126 000 kroner, og denne budrunden slutter onsdag.

Foto: Swix Sport
Petter Northug har samarbeidet med Redd Barna i flere år, og gir nå også sin andre gulljakke til inntekt for arbeid med barn.

- Dette er veldig spennende, sier generalsekretær Tove R. Wang.

- Vi er veldig glade for å samarbeide med Petter Northug, og nå under Ski-VM heier vi selvfølgelig ekstra på Petter. Den flotte gulljakken bør absolutt være verdt mye for ivrige fans og støttespillere, sier Wang.

Går til hjertesak

For å gjøre litt ekstra stas på de norske vinnerne har SWIX bestemt seg for å lage én unik gulljakke til hver og én av vinnerne fra ski- og kombinertøvelsene. Jakkene vil bli overlevert rett etter målgang. Utøverne skal selv bestemme hvilken sak de unike jakkene skal doneres videre til, dette vil være saker de personlig brenner litt ekstra for.

- Vi syns det er utrolig gøy at våre folkehelter har bestemt seg for å donere gulljakkene videre til noen som virkelig trenger det. Nå oppfordrer vi alle privatpersoner og bedrifter til å by på jakkene. Også krysser vi fingrene for mange norske gullmedaljer slik at det blir flere gulljakker å by på, sier Cecilie Torgunrud i Swix Sport AS.

Gullvinnerne vil signere jakken og avsløre sin hjertesak samme kveld som de har vunnet gullet. For Petter Northug ble hjertesaken nok en gang Redd Barna.

By på Petter Northugs jakke her.

Redd Barna auksjonerer også bort eksklusive, signerte bilder av Petter Northug, Marit Bjørgen og de andre norske gullvinnerne i OL i Vancouver. Disse bildene kan du by på her >