Foto: Redd Barna / Nevruz Ebru
31. oktober kan du både få hjelp til hagearbeidet, og samtidig støtte Redd Barnas arbeid for voldsfrie skoler i Mellom-Amerika.

På Operasjon Dagsverk den 31. oktober står rundt 120 000 norske skoleelever klare med spaden, hagesaksa eller vaskekosten, til disposisjon for den som trenger det.

Det er en mulighet mange har brukt til både å få jobben gjort og samtidig støtte en god sak.

En av dem var tidligere miljøvernminister Erik Solheim. Han hyret inn Vilde Serina Brunvoll (17) som rådgiver for landets minljøvernminister på OD-dagen.

– Det var en veldig spennende dag. Jeg fikk se flere sider av politikerlivet som jeg ikke kjente fra før. Jeg var blant annet med på konferanser om matavfall og var med på intervjuer med journalister, sier forteller Vilde Serina Brunvoll.

Hundrevis får IT-jobb

Årets Operasjon Dagsverk går til Redd Barnas arbeid for å redusere volden på skolene i Mexico, Honduras og Guatemala. De siste årene er over 6000 tenåringer drept i et av verdens farligste områder. Gjennom OD 2013 vil 15 000 ungdommer ved 70 skoler gis god og trygg utdanning.

Dette vil også Norges største IT-tjenesteselskap, Evry, være med på. De skal gi arbeid til mellom 150 og 200 ungdommer på Operasjon Dagsverk.

– Operasjon Dagsverk er viktig for oss. Vi tenker på å sette sammen noen ulike oppgaver når de kommer til oss. De kan for eksempel være med på utvikling av applikasjoner til smarttelefoner, analysering av trender eller innovasjons- og forretningsutvikling sier HR-direktør Tone Øvregård. 

Foto: Redd Barna / Inge Lie
- Gi jobb til ungdom på Operasjon Dagsverk, sier Tove R. Wang, generalsekretær i Redd Barna.

Generalsekretær for én dag

Du trenger ikke være miljøvernminister eller lede en IT-bedrift for å støtte samfunnsengasjert ungdom på OD-dagen. Mange bruker også OD-ungdom til å gjøre en jobb på arbeidsplassen.

Generalsekretær i Redd Barna, Tove R. Wang benytter anledningen og søker nå om en OD-ungdom som ønsker å være generalsekretær i Redd Barna for én dag.

Hun oppfordrer alle til å gi jobb til elever på OD-dagen.

– For 300 eller 400 kroner kan du få nyttig og engasjert arbeidskraft, samtidig som du er med på å bidra til at barn og unge i Latin-Amerika får det bedre på skolen, sier Tove R. Wang.

Hvordan går du så fram dersom du ønsker å skaffe deg hjelp på OD-dagen? Ta kontakt med din lokale ungdomsskole eller videregående skole, eller via www.od.no.