Foto: Bildevisjon
Filmkurset Redd Barna Bergen Aktiv arrangerte ble en kjempesuksess.

– Vi har lært å lage film! Hvordan man redigerer og klipper, og hvordan man filmer og finner gode steder å filme, sier Toto (13).

– Og vi har laget vår egen dans, sier Shosho (12).
 
Sammen med åtte unge kursdeltakere har frivillige fra Redd Barna Bergen Aktiv og kursledere fra mediebyrået Bildevisjon tilbrakt en hektisk uke på "Klubben" i Ytre Arna.
 
Resultatet ble en hel rekke nye ferdigheter, mye latter og kreativitet og en musikkvideo til Beastie Boys-låten ”Now Get Busy”.
 
– Det har vært dritgøy, oppsummerer Toto og Shosho ganske enkelt.

Imponerte kursledere

Filmkurset er et samarbeid mellom Redd Barna, Arna og Åsane kulturkontor og Bildevisjon, og kurslederne, Espen Faugstad og Eivind Nilsen, lot seg imponere over kreativiteten og ferdighetene til barna.
 
– De har vært aktive i hele prosessen, fra begynnelse til slutt. Idemyldring, manusutvikling, koreografi, filming og klipping, de har tatt ting veldig fort og vært veldig engasjerte, sier kurslederne.

Viktig med aktiviteter i sommerferien

Redd Barna Bergen Aktiv er glad for å kunne tilby barn og unge i Ytre Arna en spennende aktivitet i sommerferien.
 
– Dette er et bra tilbud for barna, som i sommerferien ellers ikke har så mange andre muligheter til å dra på ferie og finne på så mye. Og det virker som om barna har storkost seg, sier Maria Christina Vibe i Redd Barna Bergen Aktiv.
 
På slutten av kurset hadde filmen premiere for barna og deres familie, og den ble mottatt med latter og stor applaus.
 
Neste visning av musikkvideoen vil mest sannsynlig finne sted i selveste Rådhuset i Bergen, som en del av utstillingen "Bak stereotypien" under internasjonal uke i oktober.