Foto: Redd Barna/Tommy Nordum
Førstedagsbrev med alle de norske finalistenes personlige frimerker, signert av alle. Ikke i vanlig salg.

Frimerkene er med tidligere norske vinnere av den internasjonale finalen: Bobbysocks, Secret Garden og Alexander Rybak.

Posten Norge lanserte 18. mai de nye frimerkene med tre norske Eurovision-vinnere. Det var opptil folk i Norge å avgjøre hvem som skulle få det siste frimerket i serien, og etter en avstemming på NRK vant Jahn Teigen med over 50 prosent av stemmene. Førstedagsbrev er en postsending der frimerket er stemplet på utgivelsesdagen. Dette er et populært samleobjekt.

Foto: Posten
Hanne Krogh (til høyre) og Elisabeth Andreassen i Bobbysocks signerer førstedagsbrevene.

En stor ære

På lanseringen av frimerkene stilte uttalte Bobbysocks-duoen Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen:

– Dette er en stor ære for oss, og flott for musikkbransjen i Norge.

 I tillegg til de tidligere Eurovision-vinnerne har Posten gitt Redd Barna et eksklusivt førstedagsbrev med de norske finalistenes personlige frimerker.

Alle finalistene har signert dette: Didrik Solli-Tangen, a1, Venke Knutson, Maria Haukås-Storeng, Keep of Kalessin, Maria Arredondo, Aleksander Stenerud og Bjørn Johan Muri, og programlederne Marte Stokstad og Per Sundnes. Førstedagsbrevet med de personlige frimerkene er ikke i vanlig salg.

 – Dette ble opprinnelig gitt som en gave til artistene i den norske finalen, og førstedagsbrevene med deres frimerker er stemplet finaledagen. Dette er spesielt eksklusive førstedagsbrev, sier Halvor Fasting, frimerkedirektør i Posten.

De andre førstedagsbrevene har alle fire frimerkene, og er signert av en av de fire artistene. Frimerkene har allerede fått mye oppmerksomhet.

Foto: Posten
Alexander Rybak har blitt frimerke.

Populære frimerker

– Dette er en populær utgivelse med folkekjære artister, derfor synes vi i Posten det er hyggelig å kunne støtte opp om et godt formål med disse frimerkene på førstedagsbrevene. Posten har et samarbeid med Redd Barna, og vil gjerne benytte denne anledningen til å hjelpe barn, sier Fasting.

Fasting forteller at førstedagsbrev vanligvis er svært attraktive, og trykkes som regel opp i 40 000 eksemplarer. De førstedagsbrevene som nå legges ut på QXL, er helt spesielle fordi du får kjøpt dem etter selve utgivelsesdatoen, og fordi de er signert av artistene.

Redd Barna er veldig glade for at Posten har valgt å donere disse spesielle frimerkebrevene til organisasjonen.

– I disse Eurovisions-tider er det morsomt og spennende at vi kan auksjonere bort frimerker av artistene med stempel og signaturer. Vi håper så mange som mulig vil gå inn på QXL og by på disse førstedagsbrevene, sier Anne Brude, prosjektleder i Redd Barna.

Da er det opptil publikum å by på sin favoritt! Alle inntektene fra auksjonen går til Redd Barna.

Du kan se førstedagsbrevene og by her>