Foto: Redd Barna/Kristin Sommerseth
Drosjesjåfør Mohammad Arshad håper mange av passasjerne hans vil støtte barna i Pakistan.

Styret i Oslo Taxi, som i hovedsak består av drosjeeiere, ønsket å gjøre noe for de som er rammet etter flomkatastrofen i Pakistan. De har nå oppfordret alle drosjene i Oslo Taxi til å kjøre rundt med Redd Barna-bøsser fra mandag 20. september og ut uka. Oslo Taxi har over 1000 biler, som kjører rundt i Oslo og hele Akershus. Selskapet er det største og eldste i Oslo. Mange av drosjeeierne og sjåførene er av pakistansk opprinnelse, og ønsker å hjelpe ofrene i hjemlandet.

Hjulpet 1 million mennesker

- Vi setter stor pris på at drosjesjåførene i Oslo Taxi vil kjøre rundt med bøsser for oss. Dette vil redde mange av barna i Pakistan som sårt trenger vår hjelp nå, sier Tove Hauge, markedssjef i Redd Barna.

Redd Barna har vært til stede i Pakistan i mer enn 30 år, og en stor del av staben på 1300 ansatte jobber nå på spreng med hjelpearbeidet etter flomkatastrofen. Organisasjonens hovedbekymring nå er leveforholdene for de som har overlevd flommen.

Så langt har Redd Barna hjulpet 1 million mennesker med livreddende hjelp. Organisasjonen er en av de største hjelpeorganisasjonene som er i Pakistan nå, og har til sammen samlet inn 9,8 millioner kroner til flomofrene.

Foto: Redd Barna
Hittil har Redd Barna hjulpet 1 million mennesker etter flommen i Pakistan.

Håper på fulle bøsser

Oslo Taxi håper at passasjerene deres på mandag vil være med på å støtte de 7 millionene barn som er rammet av flommen i Pakistan.

- Vi i Oslo Taxi er glade for å kunne støtte arbeidet for å redde framtiden til barna i Pakistan, sier Svein-Erik Marø Ovesen, administrerende direktør i OsloTaxi.

Drosjesjåfør Mohammad Arshad var en av de første sjåførene som kom og hentet Redd Barna-bøsse mandag morgen.

- Jeg vil støtte folk i hjemlandet mitt. Redd Barna hjelper folk direkte, det er bra. Nå håper jeg på mange fulle bøsser i løpet av uka, sier Arshad.