Foto: Byggmakker
Byggmakker-gjengen får barna på "Byggmakker-skolen" Thlork Tramkang til å danse og synge med.

Byggmakker-gjengen har opprettet sin egen blogg der de forteller om inntrykkene fra turen.

– Dette er noe vi ønsker å dele med alle som ønsker å se hvor lite som skal til for å endre hverdagen til folk i dette området og ikke minst for å sette fokus på det fantastiske arbeidet Redd Barna gjør, skriver Byggmakker-gjengen i bloggen sin. 

"Ta-bompi-bom, Byggmakker"

Skolebesøk på "Byggmakker-skolen" Thlork Tramkang gjorde dypt inntrykk på Øystein, Anton, Vidar og Kristin.
 
– Som fagmann, tømmermester og proffselger på Lillestrøm, er Vidar klar på at skolebygget som vi i Byggmakker har finansiert er av høy kvalitet og ser ut til å kunne vare i mange år. Etter nybygget ble satt opp, har også nye lærere og elever kommet til, da dette er attraktivt sted både å jobbe og være elev. Etter ballspill og lek med barna begynte vi å bli bedre kjent, så til gruppebildet etterpå var det masse spøk og moro og vi fikk alle til synge byggmakker-sangen ("ta-bompi-bom, Byggmakker") – mange glade fjes da! Som Byggmakkere er det utrolig se at det som kanskje virker som lite penger på oss, virkelig gjør en stor forskjell fra så mange barn her nede, blogger kvartetten.

Foto: Byggmakker
Selv Byggmakkers tømmermester Vidar ble imponert over byggestandarden på skolen som den norske byggevarekjeden har finansiert gjennom Redd Barna.

Sang, lek, sendeplate-moro og ablegøyer sto på programmet da Byggmakker-utsendingene besøkte skolen. De delte også ut gaver, og det var stor takknemlighet hos elevene når de fikk hver sine nye notatbøker, blyanter, blyantspissere og et sukkertøy.

Vellykket besøk hos myndighetene

I tillegg til å besøke skolen de selv har vært med på å finansiere, har Byggmakker-kvartetten besøkt lokale myndigheter for å informere om sitt neste skolebyggeprosjekt.  

De beskriver besøket hos skolemyndighetene som ”et flott møte med velvillige, interesserte og dyktige medarbeidere”.  

– Redd Barna og myndighetene her har et meget godt samarbeid, og ut ifra hva vi kan bedømme virker det som om det er en solid plan bak arbeidet her, og med god kontroll og styring av de ressursene som legges inn i de ulike prosjektene i regionen, skriver "byggmakkerne".

Følg Byggmakker-gjengen fra dag til dag i bloggen her >