Foto: Redd Barna/Ingrid K. Lund
- Jeg trives sammen med barn og synes det er fint å være forbilde for unge skirekrutter og å motivere dem til fysisk aktivitet ved disse arrangementene, sier Petter Northug.

- Sesongen nærmer seg slutten og nå skal vi kose oss på barneskirenn. Jeg trives sammen med barn og synes det er fint å være forbilde for unge skirekrutter og å motivere dem til fysisk aktivitet ved disse arrangementene. Det er veldig morsomt å se unger i skiløypa. De viser stor glede ved å være i aktivitet og de er en stor inspirasjon for både meg og Tommas i treningsarbeidet. Å se glade og inspirerte barn er det jeg liker aller best ved barneskirennene, sier Petter Northug jr.

Barneskirennet arrangeres i samarbeid med revisjons- og rådgivningsselskapet BDO og Redd Barna. Nesten 1000 barn er påmeldt til skirennet, som arrangeres på Fossum stadion like utenfor Oslo.

Ekte engasjement for barn

I 2007 inngikk revisjons- og rådgivningsselskapet BDO en sponsoravtale med Petter Northug og utvidet senere avtalen til også å gjelde Tomas Northug. BDO har også en langsiktig samarbeidsavtale med Redd Barna der både bedriften og BDOs ansatte er med å bidra til Redd Barnas arbeid. Petter Northug er også med i dette samarbeidet og han gir all prestasjonsrettet bonus fra BDO uavkortet til Redd Barna. Northugs suksess i VM i Oslo har så langt bidratt til et solid bonusbeløp som han vil gi videre til Redd Barna på Fossum i dag.

- Vi synes det er flott å støtte Redd Barnas gode arbeid. I tillegg til årlige beløp fra BDO og ansattes frivillige månedlige lønnstrekk, stiller Petter Northug jr. opp for organisasjonen. Vi er glade for at han vil gi sin prestasjonsrettede bonus uavkortet til Redd Barna, sier administrerende direktør og partner i BDO, Trond-Morten Lindberg.

- Med dette skirennet viser Petter Northug jr. et ekte engasjement for barn. Vi er svært takknemlig for samarbeidet med Team Northug og BDO, sier generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna.