Foto: Redd Barna
Stein Lied er på vei til sitt femte beredskapsoppdrag for Redd Barna til Sri Lanka.

Stein Lied skal være basert i Vavuniya nord i landet i tre måneder.

Da den væpnede konflikten mellom De tamilske tigrene og regjeringshæren toppet seg på Sri Lanka i 2009, måtte mange mennesker flykte fra områdene i nord, som tidligere var kontrollert av opprørsstyrkene.

– Jeg skal følge opp prosessene fra 2009 og særlig 2010 da folk begynte å flytte tilbake til områdene i nord som de måtte flykte fra. Min jobb er å reetablere Redd Barnas aktiviteter nord på Sri Lanka i samarbeid med myndighetene og i overenskomst med deres ønsker og behov, forteller Lied.

Fokus på barns behov

Nord på Sri Lanka jobber Redd Barna med alt fra å sikre folks levebrød gjennom å erstatte tapte geiter og kyllinger til å sørge for at barn går på skolen. Vi arbeider også med å etablere førskoleaktiviteter og å bygge midlertidige boliger for folk som ikke hadde noe hus å vende hjem til. Felles for alt arbeidet er at vi hele tiden setter fokuset på barnas behov.

– Mesteparten av de som flyktet har vendt tilbake igjen. Det har skjedd en positiv utvikling på infrastruktur i området når det gjelder ting som å bygge veier og reparere skoler i det siste, sier Lied.

Gleder seg

Etter fire tidligere beredskapsoppdrag i Sri Lanka, føler Stein Lied at han har fått den nødvendige erfaringen og kunnskapen om landets historie og kultur til å kunne gjøre en god innsats for Redd Barna.

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Sri Lanka og å kunne gjøre mitt for å fortsette med det gode arbeidet Redd Barna gjør der. Og Sri Lanka er et flott land med flotte folk til tross for perioder med uroligheter. Man ser at det skjer noen forbedringer på enkelte områder, men befolkningen har lidd mye i mange år og har fremdeles behov for hjelp, sier Stein Lied.

Les mer om Redd Barnas beredskapsgruppe her >