Foto: Redd Barna/Anne Brude
Klare for start! Barneskirennet ble arrangert av Redd Barnas partner BDO, som er et rådgivnings- og revisjonsfirma, Team Northug og Redd Barna i fellesskap.

Barneskirennet ble arrangert av Redd Barnas partner BDO, som er et rådgivnings- og revisjonsfirma, Team Northug og Redd Barna i fellesskap. Barna kunne velge mellom en kort løype for de minste eller en litt lengre for de større. Barna lot seg ikke affisere av den iskalde vinden på Birkebeinerstadion.

– Dette er tredje gang jeg går på ski denne uka.

– Jeg gikk den lengste løypa i dag!

– Dette var kjempegøy!

Det var stor entusiasme blant renndeltagerne.

Også gruppen med barn fra et asylmottak ved Lillehammer storkoste seg, både med rennet og grillingen i skogkanten etterpå. Ingen av flyktningbarna har lang erfaring med å gå på ski, men gjorde allikevel en imponerende innsats i langrennsløypa.

Foto: Redd Barna/Anne Brude
Tomas Northug tok seg god tid til å signere autografer.

Gullmedalje til alle

Etter målgang fikk alle barna en gullmedalje fra Team Northug.

– Dette er gøy å være med på, sier Petters lillebror Tomas Northug, som også er en erfaren langrennsløper med mange world cup-renn bak seg.

Mange av barna som deltok på skirennet er stadig ute i løypene:

Imponerende spurter

Petter Northug ble spurt av speaker Thor Willy Christiansen om det mange lurer på, i hvert fall de voksne som var til stede: - Har du kjæreste nå?

Petter svarte: - Nei, det er Tomas som tar alle damene.

Foto: BDO/Per-Christian Nilssen
– Det var mange imponerende innspurter mot målstreken, flere hadde problemer med å stoppe, sier Petter Northug om de ivrige skiløperne på Lillehammer.

Men først og fremst handlet dagen om alle de unge skiløperne.

– Det var mange imponerende innspurter mot målstreken, flere hadde problemer med å stoppe, sier verdensstjernen Petter Northug, som har Tour de Ski og VM i Val di Fiemme som mål for neste langrennssesong.

BDO er hovedsamarbeidspartner med Redd Barna, og som en del av avtalen gir BDO bonuspenger til Petter Northug for prestasjonene hans i langrennsløypa. Petter gir bonuspengene videre til Redd Barna.

Les mer om Redd Barnas ambassadør på hans hjemmesider >