Foto: Redd Barna
Redd Barna fyller nå lagrene med livsviktig nødhjelp for å kunne rykke raskt ut med hjelp når katastrofen rammer Elfenbenskysten for fullt. Her er det bøtter med lokk, som blant annet kan brukes til å oppbevare rent drikkevann, som gjøres klart til utdeling.

Redd Barnas landdirektør i Elfenbenskysten Guy Cave slår nå alarm for forholdene i landet. Han forbereder seg og folkene sine på at landet skal bli rammet av en stor humanitær katastrofe som følge av de voldelige opptøyene, som oppstod etter at president Laurent Gbagbo nektet å gi fra seg makten da han tapte valget i november.

Her kan du lese Guy Caves oppsummering av den vanskelige situasjonen i landet:

Kjære Redd Barna-støttespiller!

Elfenbenskysten har forsvunnet ut av det internasjonale nyhetsbildet. Men problemene her er langt fra løst. Vi beveger oss uvegerlig mot en humanitær krise – som potensielt kan bli stor – og vi må være klare med nødhjelpen NÅ!

Mens den politiske situasjonen er fastlåst, blir den humanitære situasjonen stadig verre. Allerede har 800 000 barn stått uten skolegang i to måneder. Det har brutt ut epidemier med kolera, meslinger og gul feber. I enkelte områder er det bare 20 prosent av helsearbeiderne som fortsatt jobber. Opp mot 40 000 mennesker lever nå som flyktninger i sitt eget land.

Vi beveger oss uvegerlig
mot en humanitær krise
– som potensielt kan bli stor

Jordbruket er rammet i deler av Elfenbenskysten. I kombinasjon med stadig økende matpriser og den kroniske fattigdommen, gjør det at matmangel kan bli et alvorlig problem de neste to til fem månedene.

Illevarslende nok tror de fleste ekspertene at forsøkene på å megle mellom partene i den politiske situasjonen ikke vil føre frem. Begge sider ruster nå opp og rekrutterer flere soldater til sine væpnede styrker.

Derfor må vi i Redd Barna nå handle raskt. Vi må få flere av våre nødhjelpseksperter hit til landet og vi må bygge opp varelagrene med nødhjelp sånn at vi er klare til å rykke ut med nødhjelp raskt og effektivt når katastrofen slår til med full styrke. Nå forbereder vi oss alt vi kan.

Beste hilsen Guy 

Foto: Redd Barna
På Redd Barnas lekesentre får barna i Elfenbenskysten leke og bearbeide traumatiske opplevelser i trygge omgivelser under ledelse av voksne, som er spesialtrenet i barnevern og å sikre barn beskyttelse i vanskelige situasjoner.