HVERT ENESTE
BARN TELLER!

Redd Barna arbeider for at alle barn i verden skal få skolegang, mat, rent vann, helsehjelp, lek og fritids­aktiviteter, i trygge omgivelser. Ved å samle inn penger til Redd Barnas arbeid bidrar dere til å hjelpe barn i andre land med å få en trygg oppvekst og mulighet til å forandre og utvikle samfunnet de lever i.

Hva pengene går til

Mange skoler har en innsamlingsaksjon i løpet av året. Midlene dere samler inn bidrar til at flere barn overlever, lærer og er trygge. Her er noen eksempler på hva pengene brukes til – med tilhørende undervisningsmateriell.

Redd Barnas arbeid generelt

Vis

Redd Barnas arbeid generelt

Presentasjon og film om vårt arbeid

Utdanning i Kambodsja

Vis

Utdanning i Kambodsja

Presentasjon og film om vårt arbeid

Barn som er på flukt

Vis

Barn som er på flukt

Presentasjon om vårt arbeid for barn på flukt

Barns rettigheter

Vis

Barns rettigheter

Digitalt undervisningsmateriell om barns rettigheter

Innsamlingsaktiviteter

I Redd Barna er vi opptatt av at alle skal føle seg inkludert i skolen, og at det ikke skal være noe press på å bidra i en innsamling. Med våre innsamlingsaktiviteter er det mulig å ha en innsamling uten et stort fokus på bidrag fra den enkelte.

child2_400

Redd Barna-panten
Ved å samle inn flasker i nabolaget kan mange bidra og samtidig sørge for at vi tar vare på miljøet. Elevene kan noen dager før innsamlingen legge lapper i postkassene med informasjon om innsamlingen og når flaskene blir hentet (se forslag til flyer). Det kan være fint om noen voksne kan være med på flaskeinnsamlingen/hjelpe til med transport.

 
child2_400

Redd Barna-loppa
Lag et loppemarked til inntekt for Redd Barnas arbeid. Gjenbruk av leker, bøker, sportsutstyr og klær er både en fin måte å samle inn penger på og til å få kjøpt fine ting billig. Dette er miljøvennlig og gir alle mulighet til å bidra uavhengig av foreldrenes inntekt. Her er forslag til flyer som kan sendes hjem med elevene.

 
child2_400

Rettighetsløpet
Dette kan legges opp som en skolejogg eller turløp. Rettighetsløpet kan inngå som en aktivitet hvor elevene betaler et valgfritt beløp for å delta, eller sponses for antall runder fra foreldre eller kjente. Det er helt frivillig å gi penger – aktiviteten kan fint gjennomføres uten et innsamlingsformål. Poster til Rettighetsstien ligger finner du her, en for 1.-4. trinn med svarark og en for 5.-7. trinn med svarark.

 

child2_400

Redd Barna-Kafé
Dette er en fin mulighet for barn med ulik bakgrunn til å vise frem sine mattradisjoner. I forbindelse med en innsamling kan skolen arrangere en kafe med salg av mat fra ulike land. Et bidrag til kafeen er like viktig som et bidrag i penger til innsamlingen.

 
 
child2_400

Flere innsamlingstips
Det finnes mange ideer til hvordan dere kan samle inn penger til vårt arbeid. Her er noen flere tips: Redd Barnas ABC i innsamling »

 

Materiell og informasjon

Tusen takk for at dere vil samle inn penger til Redd Barnas arbeid. Sammen gir vi barn nytt håp for framtiden! Hvis dere har lyst, kan dere sende en e-post til giverservice@reddbarna.no med et bilde fra innsamlingen, og litt tekst om hva som ble gjort, så legger vi det ut på våre nettsider.

Bestill innsamlingspakke

Her kan dere bestille materiell til innsamling. En innsamlingspakke inneholder plakat, ABC i innsamling, ballonger og praktisk informasjon om innsamling av penger.

 

Praktisk informasjon

  • Pengene fra innsamlingen kan overføres til Redd Barnas gavekonto 8200 01 03000 eller via Vipps til Redd Barnas nummer 2230. Husk å skrive på navnet på skolen og klassen i meldingsfeltet slik at vi kan sende dere et diplom.
  • Dersom pengene settes inn via myntteller i banken, bank/post i butikk eller postkontor, og det ikke er mulig å merke innbetalingen, ønsker vi at dere sender en e-post til giverservice@reddbarna.no med info om innsamlingsbeløpet og dato for innbetaling, samt navnet på skolen og klassen. På denne måten får vi registrert innsamlingen riktig og sendt dere en takk for bidraget.
  • Ansatte fra Redd Barna har dessverre ikke mulighet til å komme og ta imot kontanter. Ta kontakt med nærmeste bank eller postkontor dersom dere er i tvil om hvordan dere kan sette inn pengene.
  • Kontakt oss gjerne på giverservice@reddbarna.no eller på tlf 22 99 09 00 om dere har spørsmål.

 Pengene kommer frem! Av innsamlede midler går 92,1% til arbeidet for barna som trenger oss aller mest. Kun 7,9% går til administrasjon og til å skaffe nye inntekter. Finn ut mer om hvordan Redd Barna fordeler midlene.

Innsamlingskontrollen