Foto: Redd Barna
Utstillingen er en del av Redd Barnas psykososiale arbeid med mål om å hjelpe flyktningbarna å fordøye opplevelsene sine fra krigen.

Utstillingen Tomorrow’s Memories: Life in Za’atari Camp through the Eyes of the Children dokumenterer barnas liv i flyktningleiren ved grensen til Jordan. Barna har selv laget bildene som del av undervisningen i de trygge lekeområdene i leiren. Det hele startet med at barna lærte å bruke engangskamera, og ble oppmuntret til å fotografere og tegne fra hverdagen. Redd Barna og UNICEF bruker fotografi og kunstaktiviteter som metode for å gi barna trygghet, håp og selvtillit.

Resultatet er en utstilling med fotografier og tegninger som illustrerer livet i leiren. Prosjektets mål har vært å gi barna et rom for å uttrykke følelser og opplevelser, dele sine historier og stimulere barnas fantasi. Selve utstillingen gir også muligheten til å vise verden et glimt av hvordan det er å være syrisk flyktning i Za’atari.

På åpningen understreket landdirektør i Redd Barna Jordan, Tamer Kirolos, blant annet hvordan bildene viser talentet og kreativiteten som lever i disse barna. - Vi må fortsette å gjøre alt vi kan for å forsikre oss om at dette får muligheten til å blomstre, og prosjekter som dette er et skritt på veien, fortalte han.

Se bilder og tegninger fra utstillingen under.

Foto: Redd Barna
Bilde med engangskamera fra Za'atari-leiren.
Foto: Redd Barna
Barna ble oppfordret til å tegne fra hverdagen sin.
Foto: Redd Barna
Bilde fra selve utstilingen.
Foto: Redd Barna
Barna har lært å håndtere kameraer i prosessen.
Foto: Redd Barna
Bildene gir et innblikk i hverdagen i leiren.
Foto: Redd Barna
Kunst fra utstillingen
Foto: Redd Barna
Fra utstillingen
Foto: Redd Barna
Tegning i trygge lekeområder.
Foto: Redd Barna
Fotografi fra et måltid i leiren.
Foto: Redd Barna
Za'atari fra barnas synspunkt.