Slik kan du snakke med barn om 22. juli

Barn får gjerne med seg langt mer enn vi voksne tenker over, men de trenger ofte hjelp til å sortere og fortolke informasjon og bearbeide inntrykk. Det de ser og hører om 22. juli, kan gjøre dem usikre, bekymret eller nysgjerrige. Noen barn kan også være redde for at det skal skje igjen.

Av: Grete Vandvik, rådgiver på barns rett til å bli hørt

Barn i blå jakke holder et glass med et tent lys mellom hendene, og ser ned på flammen. Få tips til hvordan du kan snakke med barn om 22. juli
Barna får med seg at de voksne snakker om hva som har skjedd. Bildene på nett og TV kan gjøre barn triste og redde. Mange barn synes det derfor er fint å kunne være med på minnemarkeringer.
Portrettbilde av Redd Barnas rådgiver på barns rett til å bli hørt, Grete Vandvik
Grete Vandvik, rådgiver på barns rett til å bli hørt

I forbindelse med tiårsmarkeringen 22. juli, står terrorangrepene mot regjeringskvartalet og AUFs sommerleir på Utøya på nytt i fokus i TV, radio og på nettet. 22. juli preger offentlige debatter og samtaler i mange hjem.

Barn har rett til informasjon om saker som angår dem i samfunnet, og 22. juli angår barn som vokser opp i Norge i dag. For å lære av det som skjedde, og forhindre at noe liknende skjer igjen, må vi snakke om det. Og denne samtalen må også barn få ta del i.

Publisert: 21. juli 2021
Først publisert i Laagendalsposten, 13. juli 2021

Tre måter du kan bidra på

Gi et bidrag

Gi et bidrag

Gi det beløpet du selv ønsker. Hver krone teller for de barna som trenger det mest.

Gi månedlig

Gi månedlig

Gjør som 95.000 andre og støtt vårt arbeid fast. Sammen redder og endrer vi barnas liv – hver dag.

Bli frivillig

Bli frivillig

Bli med og bidra til at barn får positive opplevelser i form av trygg lek, læring og aktivitet.