Redd Barna-magasinet

Redd Barna-magasinet finnes nå i digital utgave: magasinet.reddbarna.no

Her finner du artikler om Redd Barnas arbeid både ute i verden og i Norge.

Printutgaven av magasinet kommer ut 4 ganger årlig i et opplag på cirka 100 000 og er gratis for Redd Barnas medlemmer, fastgivere og støttespillere. 

Siste utgave Redd Barna-magasinet nr. 2 2023

I denne utgaven kan du lese om:

Dette går pengene til
Årets TV-aksjon skal sette fokus på barn i krig i fem ulike land.

Evig kamp for å overleve
Foreldrenes ønske er at Maryam skal bli frisk og få muligheten til å utforske verden som andre barn. Men bunnløs fattigdom og matmangel i Syria har ført til at Mariam nå veier bare halvparten av det som anses som normalt for hennes alder.

Slik kan du bidra
Vi gir deg 11 tips til hvordan du kan bidra til årets TV-aksjon.

Årets programledere
Adelina Ibishi har selv foreldre som måtte flykte fra krig. Sammen med Tarjei Strøm skal hun lede årets TV-aksjon på NRK.

Har gått fra dør til dør siden 70-tallet
Sveinung (79) har skapt verdens fineste familietradisjon. Nå går tre generasjoner sammen for å bidra til årets innsamling.

Livet som barnesoldat
Ramazani (16) levde et ensomt liv uten familie, var konstant sulten og hadde ingen tilgang til utdanning. Da han møtte en væpnet gruppe og fikk innpass, følte han raskt et fellesskap.

Mer enn vi kunne drømme om
Redd Barna har hatt tre TV-aksjoner tidligere, i 1978, 1990 og 2003. Se hvordan det gikk.

Målsetning for Redd Barna-magasinet

Magasinet skal formidle kunnskap om barns situasjon og barns rettigheter. Det skal rette oppmerksomhet mot, og stimulere til, debatt om brudd på FNs konvensjon om barnets rettigheter, årsakene til fattigdom og forholdet mellom rike og fattige land.

Vil du bli abonnent?

Send en e-post til [email protected] 
eller ring Redd Barna på 22 99 09 00.

Magasinet skal arbeide for økt forståelse og respekt for andre kulturer, og fremme antirasistiske holdninger. Og det skal gi informasjon om Redd Barna for å styrke lojaliteten til organisasjonen.

Redaktør: Luca Kleve-Ruud

Pengene kommer fram!

92,4%
7,6%

Av innsamlede midler går 92,4% til arbeidet for barna som trenger oss aller mest. Kun 7,6% går til administrasjon og til å skaffe nye inntekter.
Les mer om hvordan vi bruker pengene.