Bli frivillig
En gruppe menneske står sammen i et rom og holder opp plakater med ønsker fra barn om hvordan de vil bli sett og hørt.

REDD BARNA SØR-NORGE

Region Sør har engasjerte frivillige og medlemmer i Kristiansand, Arendal, Mandal, Sauherad, Skien, Sola og Stavanger. Vi jobber alle for at barn og unge skal få sine rettigheter oppfylt – nasjonalt og internasjonalt. Vårt regionkontor ligger i Kristiansand.

Gå til kontaktinformasjon til Region Sør

Her er oversikt over lokale Redd Barna-grupper og aktivitetsgrupper i Sør-Norge:

Redd Barna i Kristiansand

To frivillige menn i Redd Barna kristiansand som står på stand med plakater og flyers
Redd Barna Kristiansand

I Kristiansand er det mange aktiviteter du som frivillig kan være med på. 

Redd Barna Kristiansand er en lokal Redd Barna gruppe som jobber med politisk påvirkning, kunnskapsdeling og kampanjearbeid. Her kan du være med på å arrangere seminarer, skrive leserinnlegg, stå på stand og mye mer.  

Barn som har opplevd vold i hjemmet, trenger trygge voksne og positive opplevelser som gir mestring og glede. Som frivillig i  Kristiansand Besøksgruppe er du med i ei gruppe som arrangerer jevnlige aktiviteter sammen med barna. Dette kan være alt fra sang, tegning, spill eller baking!

En frivillig som henger opp en post i en rettighetssti
Rettighetssti for barn

Mottaksgruppen arrangerer aktiviteter sammen med barn, foreldre og ungdom på det lokale asylmottaket. Aktiviteter kan være tur til Leos lekeland, kino, bowling eller turer i nærmiljøet. 

Som frivillig i En god nabo, har du muligheten til på bli kjent med en familie som er ny i Norge. Her er målet å legge til rette for at familien blir kjent i sitt nærmiljø og at barna starter på fritidsaktiviteter.  

Frivillige fra Redd Barna Kristiansand i røde t-skjorter, fargerik sminke i fjeset og blomsterkranser rundt halsen under Skeive Sørlandsdager
Frivillige under Skeive Sørlandsdager

I Kristiansand arrangerer også Redd Barna åpne møteplasser for barn og unge fordi det er viktig at alle barn får muligheten til å oppleve et mangfold av aktiviteter og tilbud. Her kan du som ønsker å være frivillig på noen enkelte aktiviteter i året bidra når vi arrangerer åpen dag på Vitensenteret, julekveld på Kunstmuseum, aktiviteter med Geitmyra Kultursenter eller Barnas kinodag. 

Aktiviteter i Kristiansand:

Redd Barna i Arendal

Barn som har opplevd vold i hjemmet, trenger trygge voksne og positive opplevelser som gir mestring og glede. Som frivillig i  Arendal Besøksgruppe er du med i ei gruppe som arrangerer aktiviteter sammen med barna. Det kan være tegneverksted, bowling, sommerfest eller båltur i skogen.

Som frivillig i En god nabo, har du muligheten til å bli kjent med en familie som er ny i Norge. Her er målet å legge til rette for at familien blir kjent i sitt nærmiljø og at barna starter på fritidsaktiviteter.

I Arendal arrangerer Redd Barna også åpne møteplasser for barn og unge fordi det er viktig at alle barn får muligheten til å oppleve et mangfold av aktiviteter og tilbud.

Aktiviteter i Arendal:

Redd Barna i Mandal

I Mandal kan du bli aktiv i Redd Barna Mandal, som jobber med politisk påvirkning, kunnskapsdeling og kampanjearbeid. Frivillige arrangerer seminarer og fagkvelder, sprer Redd Barnas rapporter og materiale, skriver leserinnlegg, står på stand, kommer med innspill til kommunen og mye mer. 

De samarbeider ofte med Lindesnes Barne- og Ungdomsråd. 

Aktiviteter i Mandal:

  • Informasjons- og kampanjearbeid, og politisk påvirkning

Redd Barna i Sauherad

To frivillige i Redd Barna Sauherad sammen med ordføreren i Midt-Telemark
Frivillige i Sauherad i møte med ordføreren i Midt-Telemark

I Sauherad kan du bli aktiv i Redd Barna Sauherad, som jobber med politisk påvirkning, kunnskapsdeling og kampanjearbeid. Frivillige sprer Redd Barnas rapporter og materiale, skriver leserinnlegg, står på stand, og kommer med innspill til kommunen og mye mer. 

Gruppen har også i en årrekke arrangert julemesse og sommerfest som har blitt en viktig møteplass mellom nylige bosatte flyktninger og lokalbefolkningen. 

Aktiviteter i Sauherad:

  • Informasjons- og kampanjearbeid, og politisk påvirkning

Redd Barna i Skien

I Skien kan du bli aktiv i Redd Barna Skien, som jobber med politisk påvirkning, kunnskapsdeling og kampanjearbeid. Frivillige sprer Redd Barnas rapporter og materiale, skriver leserinnlegg, står på stand, og kommer med innspill til kommunen og mye mer. 

To frivillige damer i Redd Barna Skien
Redd Barna Skien

Hovedprosjektet til Redd Barna Skien har siden 2017 vært integreringsprosjektet Kulturvenn, som gjennomføres i samarbeid med Skien kommune. Målsettingen med prosjektet er å kople frivillige med bosatte asylsøkere, slik at de kan bli bedre kjent med aktiviteter, arrangementer, hverdagsliv, friluftsliv etc. Filosofien til Kulturvenn er å «ta med en til på det du ellers pleier å gjøre». 

I Skien har gruppen deltatt på ulike arrangementer som BDO mila, Barnas verdensdager, aktuelle arrangementer ved bydelshusene og Jul i Brekkeparken. 

Besøk Redd Barna Skien på Facebook

Aktiviteter i Skien:

  • Informasjons- og kampanjearbeid, og politisk påvirkning
  • Kulturvenn

Redd Barna i Sola

I Sola kan du bli aktiv i Redd Barna Sola. Gruppen jobber med politisk påvirkning, kunnskapsdeling og kampanjearbeid. Frivillige sprer Redd Barnas rapporter og materiale, skriver leserinnlegg, står på stand, og kommer med innspill til kommunen og mye mer. 

Redd Barna Sola har også bidratt inn i Barnas Høstmarked og andre arrangement for barn i Sola kommune. 

Aktiviteter i Sola:

  • Informasjons- og kampanjearbeid, og politisk påvirkning

Redd Barna i Stavanger

To frivillige i Redd Barna med klatrehjelm på hodet i utendørs klatrepark
Frivillige i aktivitetsgruppen i Stavanger

I Stavanger kan du bli aktiv i Redd Barna Stavanger, som jobber med kunnskapsdeling og kampanjearbeid. Gruppen sprer blant annet Redd Barnas materiell til skoler og andre relevante aktører. 

Gruppen arrangerer kunstlotteri om våren og julemesse i november. 

Mottaksgruppen arrangerer aktiviteter sammen med barn, foreldre og ungdom på flere akuttmottak i Rogaland. Aktiviteter kan være tur til Jærmuseet, kino, bowling eller turer i nærmiljøet.

På Midfjord Bydelshus på Storhaug har vi hver uke aktiviteter med barn i nærområdet.

Aktiviteter i Stavanger:

Meld din interesse som frivillig

Vi kontakter deg så snart som mulig etter at du har sendt inn skjemaet.

  • Påkrevde felt er merket med *

  • * Vi bruker postnummer for å sette deg i kontakt med riktig regionkontor

Redd Barna Region Sør regionkontor

En av våre viktigste oppgaver er å sørge for at ditt engasjement kommer barn til gode. Enten du er frivillig, medlem eller samarbeidspartner. Vi vil veldig gjerne at du tar kontakt hvis du er nysgjerrig på oss, ønsker å samarbeide eller om du har andre spørsmål knyttet til vårt regionale arbeid.

E-post: [email protected]

Telefon: 22 99 09 00

Adresse: Adresse: Arkivet freds- og menneskerettighetssenter, Vesterveien 6, 4616 Kristiansand (Se kart)

Følg med Region Sør på sosiale medier

Lyst til å samarbeide med oss?

Redd Barna Region Sør samarbeider med mange små og store aktører, både privatpersoner, bedrifter og idrettslag. Sammen skaper vi levende lokalsamfunn og sprer kunnskap om barns rettigheter. 

Ta kontakt!

Andre måter du kan bidra på

Gi et bidrag

Gi et bidrag

Gi det beløpet du selv ønsker. Hver krone teller for de barna som trenger det mest.

Gi månedlig

Gi månedlig

Gjør som 95.000 andre og støtt vårt arbeid fast. Sammen redder og endrer vi barnas liv – hver dag.

Bli medlem

Bli medlem

Bli medlem og bli en del av verdens største bevegelse for barns rettigheter.