Bli frivillig
To barn sitter med ryggen til på en lekeplass utenfor et asylmottak.

AKTIVITETER FOR BARN PÅ ASYLMOTTAK

Sammen med andre frivillige kan du være med på å gi barn som har flyktet til Norge og bor på asylmottak, et avbrekk i hverdagen og mulighet til å gjøre morsomme aktiviteter sammen med andre. Vi trenger deg som er motivert til å forplikte deg over tid.

Bli med og organiser aktiviteter for barn på asylmottak

Vi kontakter deg så snart som mulig etter at du har sendt inn skjemaet.

  • Påkrevde felt er merket med *

  • Hidden
  • Hidden

Barn som søker asyl og bor på mottak, har en hverdag med mye usikkerhet. Mens de venter svar på om de får bli i Norge, bor de på mottak som har en nøktern standard og som ikke er egnet for langvarige opphold. Familier får utbetalt en lav sum til livsopphold, noe som kan gjøre det vanskelig å prioritere aktiviteter. Dette samme gjelder for barn som ha flyktet alene. Samtidig er det ikke alltid så mye som skjer på mottaket.

Du kan være med på å gi barn et pusterom med lek og moro! Enten det er på lekerommet på mottaket, utforskning av nærmiljøet eller større utflukter og spennende aktiviteter.

Du blir del av en gruppe med engasjerte frivillige som planlegger aktiviteter, organiserer arbeidet og fordeler oppgavene mellom seg. Du er sammen med barna minst en gang i måneden, og alltid sammen med andre frivillige.

Du får opplæring før du starter, og gruppa følges tett opp av Redd Barna. Underveis får du tilbud om faglig påfyll og kurs, og vi gir deg attest når du slutter. 

Våre frivillige forteller at det har gitt dem ny kunnskap, fellesskap og mening å være sammen med barna på asylmottak. Barn og foreldre som møter våre frivillige, legger vekt på hvor mye det betyr at andre mennesker gir av seg selv og egen tid for deres skyld.

Det varierer fra gruppe til gruppe, men du må beregne tid til å delta i gruppemøter og å være sammen med barna i aktiviteter minst en gang i måneden. 

To frivillige står i en park

Trygghet på aktivitet

For å sikre trygge aktiviteter for barn, frivillige og samarbeidspartnere stiller vi noen krav til deg som frivillig. Du må;

ved innmelding, som viser at du har forstått retningslinjer for frivillig aktivitet.

for å bli kjent med Redd Barna og bli trygg på din rolle som frivillig.

i løpet av det første året.

Noen aktiviteter krever også at du er 20 år eller eldre.

Redd Barna er en medlemsstyrt organisasjon og det er obligatorisk for alle frivillige å bli medlem. Medlemskontingenten er 150,- per kalenderår

Kun for deg som skal jobbe direkte med barn

som viser at du har plettfri vandel

for å sikre forutsigbarhet for barn

Flere muligheter for å være frivillig

Andre måter du kan bidra på

Gi et bidrag

Gi et bidrag

Gi det beløpet du selv ønsker. Hver krone teller for de barna som trenger det mest.

Gi månedlig

Gi månedlig

Gjør som 95.000 andre og støtt vårt arbeid fast. Sammen redder og endrer vi barnas liv – hver dag.

Bli medlem

Bli medlem

Bli medlem og bli en del av verdens største bevegelse for barns rettigheter.