Bli frivillig
To barn sitter med ryggen til på en lekeplass utenfor et asylmottak.

AKTIVITETER FOR BARN PÅ ASYLMOTTAK

Sammen med andre frivillige kan du være med på å gi barn som har flyktet til Norge og bor på asylmottak, et avbrekk i hverdagen og mulighet til å gjøre morsomme aktiviteter sammen med andre. Vi trenger deg som er motivert til å forplikte deg over tid.

Hvorfor skal du delta?

Barn som søker asyl og bor på mottak, har en hverdag med mye usikkerhet. Mens de venter svar på om de får bli i Norge, bor de på mottak som har en nøktern standard og som ikke er egnet for langvarige opphold. Familier får utbetalt en lav sum til livsopphold, noe som kan gjøre det vanskelig å prioritere aktiviteter. Dette samme gjelder for barn som ha flyktet alene. Samtidig er det ikke alltid så mye som skjer på mottaket.

Du kan være med på å gi barn et pusterom med lek og moro! Enten det er på lekerommet på mottaket, utforskning av nærmiljøet eller større utflukter og spennende aktiviteter.

Hva gjør du?

Du blir del av en gruppe med engasjerte frivillige som planlegger aktiviteter, organiserer arbeidet og fordeler oppgavene mellom seg. Du er sammen med barna minst en gang i måneden, og alltid sammen med andre frivillige.

Hva får du når du jobber som frivillig for barn på asylmottak?

Du får opplæring før du starter, og gruppa følges tett opp av Redd Barna. Underveis får du tilbud om faglig påfyll og kurs, og vi gir deg attest når du slutter. 

Våre frivillige forteller at det har gitt dem ny kunnskap, fellesskap og mening å være sammen med barna på asylmottak. Barn og foreldre som møter våre frivillige, legger vekt på hvor mye det betyr at andre mennesker gir av seg selv og egen tid for deres skyld.

Hvor mye tid tar det?

Det varierer fra gruppe til gruppe, men du må beregne tid til å delta i gruppemøter og å være sammen med barna i aktiviteter minst en gang i måneden. 

Hva kreves av deg for å jobbe frivillig på asylmottak?

Det kreves at du;

  • har fylt 18 år (25 år hvis frivillig sammen med enslige mindreårige)
  • leverer politiattest og signerer våre etiske retningslinjer
  • forplikter deg til å være med i minimum ett år
  • er medlem i Redd Barna eller Press – Redd Barna Ungdom
  • tar gratis førstehjelpskurs som vi arrangerer
  • deltar på opplæring

Hvor kan du være frivillig på asylmottak?

Det varierer hvilke steder i landet man kan være frivillig med barn på asylmottak ut ifra hvilke behov mottakene har. Ta kontakt med ditt nærmeste regionkontor for å vite hvor vi trenger frivillige til aktiviteter på asylmottak

Selv om det kanskje ikke er mulig å hjelpe til med akkurat dette der du bor kan det fortsatt hende det er minst like viktige ting du kan bidra med. Registrer deg under, så kontakter vi deg.

Meld din interesse som frivillig

Vi kontakter deg så snart som mulig etter at du har sendt inn skjemaet.
  • Påkrevde felt er merket med *

  • * Vi bruker postnummer for å sette deg i kontakt med riktig regionkontor

Flere muligheter for å være frivillig

Andre måter du kan bidra på

Gi et bidrag

Gi et bidrag

Gi det beløpet du selv ønsker. Hver krone teller for de barna som trenger det mest.

Gi månedlig

Gi månedlig

Gjør som 95.000 andre og støtt vårt arbeid fast. Sammen redder og endrer vi barnas liv – hver dag.

Bli medlem

Bli medlem

Bli medlem og bli en del av verdens største bevegelse for barns rettigheter.