Hvem bør få Redd Barnas Barnerettighetspris?

Vi leter etter en som har gjort en særskilt innsats for å styrke barns rettigheter, i eller utenfor Norge. Hvem synes du fortjener en pris for arbeidet sitt for barn?  

To gutter og To jenter som smiler i en stor gul sklie.
Foto: Redd Barna

Redd Barna deler årlig ut en barnerettighetspris, med mål om å inspirere til arbeid for, og øke engasjement rundt, barns rettigheter. Redd Barnas Barnerettighetspris gir honnør og god omtale til noen som fortjener heder for sitt barnerettighetsarbeid.

Prisen gis til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner, bedrifter eller andre som har gjort en særskilt innsats for å styrke barns rettigheter eller bekjempe brudd på barns rettigheter i Norge eller internasjonalt.  

Nå ønsker Redd Barna ditt forslag på hvem som fortjener å få årets barnerettighetspris!   
Nominer den du mener bør få prisen og skriv en kort begrunnelse om hvorfor.  

Frist for å sende inn forslag er 3. juni.

Barn og unge er med å bestemme hvem som bør få prisen, og det er Redd Barnas hovedstyre som beslutter hvem som skal tildeles prisen. Prisen består av hederlig omtale, diplom og et kunstverk. 

Prisen deles ut i Oslo, i forbindelse med barnekonvensjonens bursdag 20. november . 

Fire bilder av tidligere vinnere av Redd Barnas rettighetspris. Helsesista, Mari Storstein, Hilde Reikås og Arild Humlen
Foto: Redd Barna

Redd Barnas barnerettighetspris er tidligere tildelt: Stine Sofies Stiftelsen og grunnlegger Ada Sofie Austegard, Mari Storstein, Helsesista, Hilde Reikrås, Arild Humlen, Fargespill, Lucy Smith, Mary-Ann Oshaug, Anne Rønneberg, NRK Super, Landsforeningen for barnevernsbarn og selveste Kong Harald. Les mer om tidligere prisvinnere her