Du kan gjøre en forskjell
også etter at du er borte

Stadig flere ønsker å testamentere en gave til sine hjertesaker. På den måten kan du sikre at din arv fortsetter å gjøre en forskjell for andre også i tiden etter at du er borte.

Mange tror at gaven de testamenterer bort må være stor for at den skal bety noe. Slik er det ikke. I Redd Barna er vi takknemlige og ydmyke over å motta alle testamentariske gaver. Vi vet at hver eneste gave – stor eller liten – en dag vil gjøre en forskjell for barna som trenger det aller mest.

Mange trenger råd om regler og juridiske spørsmål – vi kan hjelpe deg med dette. Ta kontakt med Wegard Kalmo som er ansvarlig for arv i Redd Barna. Dette er selvfølgelig helt uforpliktende. Dersom du har tenkt å tilgodese Redd Barna med en gave i ditt testament kan du også få gratis juridisk hjelp til å sette opp testamente.

Wegard Kalmo

Wegard Kalmo
Ansvarlig for Arv i Redd Barna
Mobil: 91 60 90 67
E-post: wegard.kalmo@reddbarna.no

 

Tusen takk for at du vurderer å testamentere en del av din arv til Redd Barna. Med din hjelp kan vi fortsette å hjelpe verdens mest sårbare barn i mange år framover.


Vær åpen, ta den gode og viktige samtalen med familien.

Råd fra advokat Jacob Winderen Lindegaard

Dersom de nærmeste er informert om hva testator ønsket som sin siste vilje, slipper man usikkerhet og uvennskap. Advokaten er sterk tilhenger av åpenhet rundt oppretting av testament og fordeling av testamentariske gaver.

– Mitt råd til dem som oppretter testament, er å snakke med familien om det. Åpenhet bidrar til å forhindre uenighet. Både i nåtid og fremtid. På sikt vil det vokse fram en forståelse for at valgene som er tatt i et testament, er tatt av en grunn. Og det verste som kan skje, er at man kanskje lærer noe nytt om et menneske man kanskje trodde man kjente godt, avslutter den erfarne advokaten.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med Wegard Kalmo som er ansvarlig for arv i Redd Barna på telefon: 916 09 067, på epost: Wegard.kalmo@reddbarna.no eller benytt skjemaet nedenfor.
Gir arven til et godt formål

Snorre Benum (94) har ikke barn selv – men sørger for at barn verden over får glede av det han en gang skal etterlate seg.

94-åringen har akkurat har kommet tilbake fra en reise i Vietnam, og skal snart ut på reise igjen. I mellomtiden har han tatt seg tid til å skrive testamentet som tilgodeser Redd Barna, SOS-barnebyer og Amnesty.

Et rikt, enkelt liv

Benum forteller at valget om å testamentere bort det han eide var enkelt.
– Jeg har jo tenkt på dette en stund nå, og det var et lett valg. Jeg har ikke barn selv, og jeg har i mange år har gitt penger til norske hjelpeorganisasjoner. Da jeg nylig var på et arrangement som handlet om det å skrive testamentet, var det greit å få det gjort, forteller Benum.

Benum, som nå bor i Oslo, forteller at han har levd et sparsommelig liv. Det kan ha gjort ham mer enn gjennomsnittlig interessert i det som skjer i verden.
– Jeg har vokst opp i et hjem der livet var ganske enkelt og spartansk. Jeg har jo ikke noe interesse av å samle gods for min egen del. Derfor gir jeg bort det jeg eier, som er leiligheten min, sier Benum.

- Har brukt pengene forstandig

Selv om han ikke selv har barn, har Benum hatt personlige, nære opplevelser som har gjort at han har involvert seg litt ekstra. Blant annet fikk han hjelp til et helseproblem som har fulgt ham hele livet.
– Som 90-åring var jeg på reise på Filippinene. Der fikk jeg hjelp av en kvinne til å bli kvitt en hodepine, som jeg har hatt konstant i snart 60 år. Hun hadde selv tre jenter, som ikke hadde råd til å gå på skole. Da bestemte jeg meg for at jeg, men min gode, norske pensjon skulle betale for utdanningen deres. De er nå snart ferdig utdannet revisor og marine-biolog - og mammaen deres har jeg støttet finansielt slik at hun kunne få oppfylt ønske om å bli lærer. Vi er jo ett sted på jorda alle i hop. Selv synes jeg at jeg har brukt pengene mine på en forstandig måte, sier han.