BARN, UNGDOM OG VOKSNE - HER KAN DU SNAKKE, CHATTE OG FÅ HJELP

På denne siden finner du informasjon om hvor du som er barn, ungdom eller voksen kan snakke med noen og få hjelp om du trenger det. 

TIL DEG SOM ER BARN OG UNGDOM   

Har du spørsmål som du lurer på om koronaviruset? Statsministeren, barneministeren og kunnskapsministeren svarer her på spørsmål fra barn som du kan se i denne filmen >  

Se Hermine (13) stiller spørsmål til en lege om koronaviruset her:

Alarmtelefonen for barn og unge

Du kan ringe, chatte eller sende melding til alarmtelefonen hvis du ikke føler deg trygg hjemme. Det kan være hvis du blir slått, truet, utsatt for seksuelle overgrep eller føler deg redd av andre grunner. Du kan også ta kontakt hvis dette skjer med noen du kjenner.

Alarmtelefonen sitt telefonnummer er 116 111 og den er nå åpen hele døgnet. Det er gratis å ringe og alle telefoner blir besvart av voksne som har lang erfaring i å hjelpe barn og unge. Du også chatte på 116111.no, sende SMS til tlf: 417 16 111 eller epost til alarm@116111.no

Besøk Alarmtelefonen 116 111

 

Røde Kors-telefonen

På Røde Kors-telefonen kan du snakke anonymt om temaer som negativ sosial kontroll, dobbeltliv, æresrelatert vold, kjønnslemlestelse og tvangsekteskap.

Telefonen er åpen mandag til fredag fra kl. 09.00-16.00.
Telefonnummeret deres er 815 55 201.
Chatten er åpen mandag til fredag fra kl. 09.00-15.30

Besøk Røde Kors-telefonen

Kors på halsen

På Kors på halsen kan du prate med eller skrive til voksne som er frivillige i Røde Kors. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Det er helt anonymt og helt gratis.

Kors på halsen svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag mellom klokka 14.00-22.00. Telefonnummeret deres er 800 333 21. Du kan chatte og sende mail anonymt på nettsiden deres korspåhalsen.no. Du kan også snakke med andre på din egen alder på forumet.

Besøk Kors på halsen

 

Tegnchat – Statpeds videotelefontjeneste

Tegnchat er for barn og unge som bruker tegnspråk. Her kan du snakke med voksne på tegnspråk om det du selv ønsker. Statped sin videotelefontjeneste er åpen hver tirsdag, onsdag og torsdag kl. 14:30-15:30.

Besøk Tegnchat

Snakk om psyken

SnakkOmPsyken.no er en chat-tjeneste for barn og unge fra 9-19 år, hvor du kan snakke med en trygg voksen om hvordan du har det, om du synes at noe er utfordrende og vanskelig, eller trenger noen å prate med. Du kan chatte gratis og være anonym. Chatten er åpen søndag til torsdag kl. 15:00-21:00.

Besøk Snakk om psyken

 

UngPrat.no

UngPrat.no er et tilbud til deg som er 13-24 år og som trenger noen å prate med. Ungprat.no er åpent søndag – fredag kl. 09:00-21:00.

Besøk UngPrat

BARsnakk

BARsnakk er en chattetjeneste for barn, ungdom og voksne som har foreldre som har rusproblemer, eller som kjenner noen som har det. Det er helt gratis, og man kan være helt anonym. Chatten er åpen mandag til fredag kl. 17:00-22:00.

Besøk BARsnakk

 

SÁNAG - fálaldat sámegilli

SÁNAG fálla mánáide, nuoraide ja váhnemiidda sagastallamiid gos beasat hupmat stuoraolbmuiguin geat vástidit gažaldagaid, veahkehit ja rávvejit. Telefonnummir dohko lea 78 94 75 00, ja sáhtát riŋget gaskkal 09.00 – 14.00 árggabeivviid, hupmat telefuvnnas dahje skype-bokte. SANKS tilbyr samtaletilbud på nordsamisk til barn og foreldre.

SÁNAG ruovttusiidu

Her er flere chat og hjelpetilbud for deg som er barn og ungdom > 

TIL DEG SOM ER VOKSEN

Dette er en utfordrende tid for både barn og voksne. Trenger du hjelp og støtte for å være en god og trygg forelder, eller er du bekymret for et barn du kjenner? Det finnes mange gode hjelpetilbud man kan kontakte.

Her finner du tips til voksne om hvordan du kan snakke med barn om korona > 
Tipsene finnes også på flere språk du kan laste ned

Følg med på Folkehelseinstituttets nettsider for den mest oppdaterte informasjonen om koronaviruset >  

Her finner du informasjon fra FHI om koronaviruset på flere språk > 

Imdi har laget en oversikt over nyttige nettsider på flere språk om koronasituasjonen >

Se videoen til FHI sammen med barna. I filmen spør Hermine på 13 år spørsmål til en lege om hva koronaviruset er >

Mental Helse hjelpetelefonen

Hjelpetelefonen er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. Du kan også chatte på sidetmedord.no.

Besøk Mental Helse hjelpetelefonen

Hjelpetelefonen har også Foreldresupport for foreldre som trenger støtte og hjelp i foreldre­rollen. Tjenesten er døgnåpen og drives av Mental Helse i samarbeid med Stine Sofie Stiftelse.  Foreldresupport kan kontaktes på telefon 116 123 og tast 2, og de har også chattetjeneste.

Besøk Foreldresupport

Vold- og over­greps­linjen 116 006

VO-linjen er en hjelpelinje for voksne som opplever vold eller overgrep i nære relasjoner, eller er bekymret for noen du kjenner. Du kan ringe når som helst – døgnet rundt – for å snakke om opplevelsene dine, få hjelp, råd og svar på spørsmål. Tjenesten er anonym og gratis.

Besøk VO-linjen

Alarmtelefonen for barn og unge

Voksne kan også ringe alarmtelefonen hvis de er bekymret for et barn. Telefonen er døgnåpen. Alarmtelefonen har også chat.

Besøk Alarmtelefonen

 

Barnevernsvaktene

Barneverntjenestene i kommunene opprettholder sin beredskap nå fremover. Du kan kontake dine lokale barnevernsvakt hvis du er bekymret for et barn, og for råd, veiledning og hjelp.

Besøk Barnevernsvakten

Kirkens SOS

Her kan alle ta kontakt, barn, ungdom og voksne, for å snakke med noen enten på telefon, sende melding eller chatte. Her kan man ta kontakt på tlf: 22400040 hele døgnet, alle dager i året. Du kan også sende melding eller chatte. SOS-chat er åpent hverdager kl.18.30 – 22.30 og det er helt anonymt.

Besøk Kirkens SOS

 

Det finnes hjelp

Det finnes hjelp er et tilbud for personer over 18 år med seksuell interesse for barn som ønsker hjelp til å unngå å handle på sin seksuelle interesse. Du kan ta kontakt anonymt og få hjelp av en psykolog på chat. Du kan også få behandling.

Det finnes hjelp

Likte du tipsene og synes flere burde lese dem?