Støtt vårt nødhjelpsarbeid

Jordskjelv i Tyrkia og Syria

Syrisk gutt med blå genser ser inn i kameraet Syrisk gutt med blå genser ser inn i kameraet

Hjelp barna som er rammet av jordskjelv i Tyrkia og Syria!

Barna trenger fortsatt din hjelp til husly, medisiner og beskyttelse. Din støtte redder barns liv. Hvert eneste bidrag gjør en forskjell for barna som trenger det mest. Tusen takk for din støtte!

kr.
Velg ønsket beløp
Ikon for varme klær
200 kroner kan gi varme klær til et barn som fryser
Ikon for seng
275 kroner kan gi en seng å sove i til et hjemløst barn
Ikon for trygt lekeområde
350 kr kan gi to barn plass i 5 uker på et trygt leke- og læreområde.
Ikon for varme klær
200 kroner kan gi varme klær til et barn som fryser
Ikon for seng
330 kr gir varme soveposer til fem barn.
Ikon for nødhjelpspakke
450 kroner kan gi pakke med mat og nødvendig utstyr for 14 dager til en hjemløs familie
Velg donasjonsfrekvens

Fyll inn mobil og hente navn og adresse fra 1881

Velg betalingsmetode
Personlig informasjon

Total sum: 275 kr.

Barna som er rammet av jordskjelv i Tyrkia og Syria trenger fortsatt din hjelp!

Mer enn 56 700 mennesker mistet livet og 138 000 ble skadet i de massive jordskjelvene som rammet Tyrkia og Syria i februar. Ødeleggelsene var enorme. 251 500 bygninger kollapset eller ble fullstendig ødelagt, deriblant tusenvis av skoler og hundrevis av sykehus og helseinstitusjoner. 

Jordskjelvene er den verste naturkatastrofen i denne regionen på 100 år, og byer og hele lokalsamfunn ligger nå i ruiner. 

Flere måter å gi:

SMS: REDDE til 2230 (75 kr/mnd) eller NØDHJELP til 2230 (250 kr)
VIPPS: valgfritt beløp til 2230
Gavekonto: 7050 06 35280

Ved å gi månedlig til Redd Barna bidrar du til at barn over hele verden får overleve, lære og være trygge. Med din støtte kan vi hjelpe barna som til enhver tid trenger det aller mest.

Behovet for hjelp er fortsatt enormt tre måneder etter katastrofen. I tillegg til de voldsomme ødeleggelsene etter skjelvene, har uvær og sykdomsutbrudd de siste månedene forverret situasjonen for mange av jordskjelvofrene. 

I områdene som ble hardest rammet, bor det flere millioner flyktninger som har levd med krig og konflikt i årevis. I Nord-Syria var fire millioner mennesker avhengig av nødhjelp før katastrofen inntraff. Jordskjelvene kom derfor på toppen av en humanitær krise. 

I Syria har matmangel og dårlig tilgang på rent vann lenge vært et stort problem, og det har vært en økning i antallet underernærte barn. Disse barna er særlig utsatt for sykdomsutbrudd. 

Redd Barna har jobbet døgnet rundt for å hjelpe barn og familier i de verst rammede områdene siden katastrofen var et faktum. 

Vi har så langt nådd ut til over 366 000 mennesker og rundt 180 000 barn. 

Hjelpearbeidet forsetter for fullt, og Redd Barna planlegger å nå  675 000 barn totalt i Tyrkia og Syria.

Gi en gave i dag og redd barns liv

Så langt har Redd Barna nådd 130 000 mennesker i Tyrkia, hvor over 73 000 er barn. Med støtte fra givere som deg kan vi fortsette å dele ut klær, tepper, telt, brensel, hygieneartikler og vaskemaskiner. Vann, sanitæranlegg, skoler og trygge leke og læreområder gjenoppbygges. 

I Syria har Redd Barna nådd mer enn 236 000 mennesker hvor nesten 110 000 barn. Din viktige støtte sørger for at vi kan fortsette å dele ut mat, rent vann, tepper, telt, varme klær, hygieneartikler, læremateriell til skolebarn og kontantstøtte til familier. Barn får viktig psykososial støtte og trygge lekeområder. Viktige helseinstitusjoner rehabiliteres og gjenoppbygges. Det er også gjort en ekstra innsats gjennom partnere for barn med funksjonshemninger. 

Pengene kommer fram!

92,4%
7,6%

Av innsamlede midler går 92,4% til arbeidet for barna som trenger oss aller mest. Kun 7,6% går til administrasjon og til å skaffe nye inntekter.
Les mer om hvordan vi bruker pengene.