Bedriftssamarbeid
Pippi of today

Jenter på flukt er dagens pippi

Pippi of Today er et initiativ fra The Astrid Lindgren Company i samarbeid med Redd Barna, som støtter jenter på flukt.

Pippi Langstrømpe ble skapt av den svenske forfatteren Astrid Lindgren i 1945. Andre verdenskrig var akkurat slutt, og millioner av barn var på flukt. Fra en verden ødelagt av krig, skrev Astrid Lindgren om en helt ny type jentekarakter. En sterk, snill, nysgjerrig, anti-autoritær og leken jente som får ekstraordinære ting til å skje.

I dag er enda flere jenter tvunget til å forlate hjemmene sine, og ikke bare flytte til nye byer, men også til nye land. De trenger styrke, mot og håp for å takle utfordringene de vil møte og finne veien til en lysere fremtid. Støtt jenter på flukt – dagens Pippi!

Men jeg har jo fødselsdag vet jeg, og da kan jeg vel få gi deg en fødselsdagspresang også.

Pippi Langstrømpe

Støtt jenter på flukt

Jenter på flukt er ekstra sårbare. Sammen skal vi gi dem beskyttelse – og en bedre framtid.

kr.
Velg ønsket beløp
Ikon for rent vann
10.000 kr kan gi rent vann i en måned for 60 familier.
20.000 kr kan gi over 1200 barn vaksiner mot meslinger.
Ikon for mat
50.000 kr kan gi næringsrik mat til 200 barn i en måned.

Fyll inn organisasjonsnummer for å hente firmanavn og adresse fra Brønnøysundregistrene.

Velg betalingsmetode
Kontaktperson bedrift

Total sum: 20.000 kr.

Hippi Grace kampanje – Courage Collection

Courage er navnet på høstens nye kolleksjon fra Hippi Grace, og er et samarbeid med «Pippi of Today», for å hedre og støtte jenter på flukt.

Den 15. september starter kampanjen som skal gi en donasjon til Pippi of Today for hvert produkt som blir solgt av Hippi Grace sin Courage kolleksjon.

Målet i 2021 er å samle inn 2,5 millioner, sammen med alle partnere, for å gi jenter på flukt, beskyttelse og sammen gi dem en bedre fremtid. Les mer om Hippi Grace her

Verdens sterkeste jenter

Antallet barn på flukt er i dag større enn noen gang før – mer enn etter andre verdenskrig for 75 år siden, da den første Pippi-boken ble utgitt. Vi vet veldig lite om jenter på flukt, historiene deres og deres behov for beskyttelse. 2020 er året da historiene deres blir hørt. Hundrevis av partnere deltar globalt for å støtte Pippi of Today. Alle innsamlede midler går til Redd Barnas arbeid med barn på flukt.

I hver jente er det en Pippi, og akkurat som Pippi fortjener hver jente sjansen til å ta kontroll over sin egen historie.

Adriana

Adriana, 14, er flyktning fra Venezuela. Hun bor i Colombia med bestemoren, tanten og to av sine yngre søstre. Hennes mor og far er begge døde.

«Vi krysset elven i en kano,» sier Adriana. «Jeg var litt redd, men jeg måtte».

«Vi kom hit fordi vi ikke hadde noe der,» sier Adriana. «Noen ganger hadde vi ikke noe å spise og ingen penger å leve av. Vi kunne ikke gå på skolen og noen ganger var det ikke vann.»

“Jeg går ikke på skolen fordi jeg ikke har noen offisielle migrasjonsbevis. Men jeg vil veldig gjerne studere her om mulig. Matte er mitt favorittfag. «

Claudia

Claudia er 12 år gammel. Moren måtte forlate henne i Venezuela. Hun fant arbeid i nabolandet Colombia, men måtte sove på gaten. Claudia krysset senere grensen og bor hos, Mariana en venn av familien, ikke langt fra der moren og lillesøsteren sover og jobber. Hun møter dem noen ganger.

«I Venezuela var jeg alltid sammen med mamma,» sier Claudia. “Men her må jeg bo sammen med Mariana fordi moren min bor på gata på markedet. Og for å være sammen med henne … ja, pengene går til å kjøpe mat, lunsj til lillesøsteren min. Så jeg kan ikke.”

Claudia går ikke på skolen, men besøker regelmessig de trygge barneområdene til Redd Barna i nærheten. Den uformelle undervisningen og leken der hjelper barna å finne venner og få støtte. «Jeg føler meg lykkelig når jeg drar dit og når jeg leker med barna der,» sier Claudia. «Jeg liker å være sammen med vennene mine.»

Luisa

Luisa er 12 år gammel og en av over en million mennesker som har flyttet til Colombia fra nabolandet Venezuela. «Jeg krysset grensen med faren min, men han måtte dra å jobbe et sted hvor jeg ikke kunne bli med, så han forlot meg her sammen med moren min,» sier Luisa.

«Alt jeg hadde med meg passet i vesken min», sier Luisa. «Jeg tok klærne mine, notatbøkene mine og noen bøker. Og et lite stykke stoff som jeg bruker til å sy klær til dukken til lillesøsteren min.” Luisa måtte slutte på skolen da hun flyttet, og hun savner klassekameratene, lekeplassen og kjøpesenteret hun pleide å gå til mens hun bodde i Venezuela. I dag drar hun til Redd Barnas barnesikre sted, hvor barn på flukt har muligheten til å møte venner, leke og lære.

Ved lov har barn fra Venezuela rett til å gå på skole i Colombia, men siden det nå er så mange flyktninger i området, er skolene fulle. «Jeg gikk i sjette klasse,» sier Luisa. «Jeg mangler bare to måneder. Moren min leter etter en skole for meg her.»

Pippi kåres jevnlig til verdens kjæreste barnebokkarakter. Den 9 år gamle jenta som kom alene til Sverige er selvstendig, kvikk, raus og lar aldri noe – eller noen – rokke ved selvtilliten. I år fyller Pippi 75 år og i den sammenheng setter vi fokus på alle jentene som er i Pippis situasjon i dag.