Rekord: 273,7 millioner til Redd Barna og årets TV-aksjon

REDD BARNA-ANSATTE ER SAMLET PÅ REDD BARNA HUSET OG FEIRER TV-AKSJONEN. FOTO: EIVIND NITTER/REDD BARNA

– Jeg er enormt imponert og rørt over innsatsen og engasjementet for årets TV-aksjon. Bøssebærere, frivillige og givere over hele landet har bidratt til at Redd Barna nå kan hjelpe enda flere barn som er rammet av krig og konflikt, sier Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna. 

Med 273,7 millioner kroner samlet inn etter tv-sendingen søndag 22. oktober satte TV-aksjonen ny rekord i år. Det er mulig å gi til TV-aksjonen helt frem til 1. desember, da blir det endelige resultatet klart.

TV-aksjonen 2023 går til Redd Barnas arbeid for barn rammet av krig og konflikt. Hvert sjette barn lever i et konfliktområde, og aldri før har så mange vært på flukt.

– Årets TV-aksjon har virkelig stor betydning for barn som har flyktet fra, eller fremdeles lever i krig og konflikt. Det er vanskelig å stanse kriger, men vi kan være til stede, gi barn den hjelpen de trenger, og et pusterom hvor de kan kjenne seg trygge og bare få være barn, sier Lange.

– Møtet i døra er uvurderlig

I løpet av to timer søndag 22. oktober samlet bøssebærerne inn 88 millioner kroner gjennom å banke på dører over hele landet. 39,5 millioner av disse var kontanter, resten kom inn via Vipps.

– Bøssebærerne er hjertet i TV-aksjonen. De spiller en utrolig viktig rolle både for kunnskapsdeling og innsamling. Møtet i døra er uvurderlig. Det er dette møtet som minner folk om årets TV-aksjon og gjør at de gir en gave, sier Nina Elisabeth Larsen, leder for TV-aksjonen.

Verdens største dugnad

Kongehuset, privatpersoner, statsforvaltere, ordførere, næringsliv, lag og foreninger, skoler og tros- og livssynssamfunn har stått på for å gjøre TV-aksjonen mulig. Næringslivet samlet inn hele 46,5 millioner. Skoler og barnehager engasjerte seg stort, og samlet inn mer enn 20 millioner kroner.

– Det er magisk å se hvordan hele Norge går sammen for å bidra til TV-aksjonen – verdens største dugnad. Sammen har vi bidratt til at barn kan få lære, leke og leve i fred, sier Larsen.