BlimE! og «Klassevenner – Alle skal få være med»

Se opptak av live-stream fra filmpremiere og barnerettighetsfrokost 19.september 2023 i anledning BlimE! – NRK Super sin vennskapskampanje, se Klassevenner animasjonsserien og ta i bruk tilhørende undervisningsopplegg.

Bilde av ulike barn barn i et klasserom som ser på en tegning av dem selv på tavlen. Det er et mangfold av barn med ulike hudfarger og funksjonsvariasjoner. Tittel på bildet er "klassevenner"

Redd Barna og NRK Super inviterte til filmpremiere og barnerettighetsfrokost i anledning BlimE! – NRK Super sin vennskapskampanje – som ble arrangerert for tolvte gang i 2023.

Se opptak av live-stream

Se opptak av sendingen. Trykk play, og deretter på den lille firkantene nederst i høyre hjørnet for å gå til fullskjerm modus.

Hele TV-Serien «Klassevenner – Alle skal få være med» finner du på NRK Super i forbindelse med BlimE-uka. Her på Redd Barnas skolesider finner du undervisningsopplegget tilknyttet serien.

BlimE! – NRK Super sin vennskapskampanje er på tolvte året i 2023, og årets BlimE-uke er 18.-22. september 2023. Tema for årets BlimE! handler om at alle har sin plass og sin rolle i fellesskapet. I opptaket fra barnerettighetfrokosten kan du høre den norsk-samisk versjon av BlimE-låta 2023.

I 2023 som en del av BlimE! lanseres den siste episoden til TV-serien «Klassevenner – Alle skal få være med». TV-serien handler om vennskap, betydningen av å høre til et trygt fellesskap og hvilke mekanismer som ligger bak mobbing. Målgruppen for serien er 1.-4. klasse, men kan brukes for å få til gode samtaler med barn i barneskolealder. Serien er utviklet av Bivrost Film, NRK Super og Redd Barna. Serien er basert på nyere skandinavisk forskning og er utviklet i samarbeid med en faglig referansegruppe.

I opptaket fra barnerettighetsfrokosten hører du fra NRK Super, Bivrost Film, Redd Barna, Ombudet for barn og unge i Viken, artister og fra skolelever selv om hvor viktig vennskap og et trygt fellesskap er, og betydningen av å finne sin plass i fellesskapet. Det snakkes om hvilket ansvar voksne har, både ansatte i skolen, foreldre og andre voksne, for at barn skal oppleve vennskap og at alle skal få være med.

I følge opplæringsloven kapittel 9A-2 har alle barn har rett til et trygt og godt skolemiljø. Barn som er trygge på skolen, opplever i større grad trivsel, god læring og mestring. Skolen og alle voksne i laget rundt elevene kan bidra til å skape et trygt fellesskap – der alle barn føler de har en betydningsfull plass i fellesskapet.

Program for barnerettighetsfrokosten:

• Velkommen ved Thale Skybak, seksjonsleder i Redd Barna og Karoline Evensen, redaksjonssjef NRK Super

• «Hvorfor er BlimE! viktig?» ved Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef i NRK

• Filmpremiere: «Å bli gjort usynlig». 3. episode av TV-serien «Klassevenner – Alle skal få være med». Samtale med filmskapere i Bivrost

• «Vennskap og betydningen av å høre til» ved Bodil J. Houg, ombud for barn og unge i Viken

• «Sveve høyt» og «Moai girde» – Årets BlimE-låt med Martin Lilleberg og Anders Nils «Ánde» Gaup og dansere

• «Hvorfor er vennskap og fellesskap viktig?» Samtale med elever ved Martin Holmen, programleder i NRK.

• «En verden å speile seg i» ved poet, sanger og forteller Sarah Camille Osmundsen, med gitarist Jørn Erik Ahlsen

• Takk og avslutning ved Redd Barna og NRK Super

Konferansier er Thale Skybak, seksjonsleder i Redd Barna, og Karoline Evensen, redaksjonssjef NRK Super

Det blir enkel servering før og under arrangementet på Kulturhuset.

TV-serien «Klassevenner – Alle skal få være med» er finansiert av NRK Super, Norsk Filminstitutt, Stiftelsen Dam, Bufdir, Anthonstiftelsen, Viken Filmsenter og Sørnorsk Filmsenter.

Har du spørsmål om arrangementet, serien eller undervisningsopplegget? Ta kontakt med Anne Elin Kleva, skolerådgiver i Redd Barna, på [email protected]