Redd Barna cup

Vil ditt idrettslag gi flere barn tilgang til utdanning?

Redd Barna inviterer ditt idrettslag, frivilliggruppe eller deg som ønsker å arrangere en morsom aktivitet med mening, til å arrangere Redd Barna cup. Cupen skal bidra til at flere barn får tilgang til skole og utdanning. Bli med, ha det moro og gjør en forskjell for andre barn!

For at alle barn skal kunne lære må de ha trygge, barnevennlige og inkluderende steder de faktisk kan lære i. Dette gjelder spesielt for jenter og gutter fra marginaliserte samfunn, inkludert barn med funksjonsnedsettelser. Redd Barna jobber 116 land med å sikre at skoler og skoleveier er trygge og inkluderende for alle. Sammen kan vi sørge for at dette arbeidet fortsetter, og at flere barn får oppfylt sin rett til skole og utdanning.

Praktisk informasjon:

Cupen arrangeres når og hvor det passer dere best i løpet av året. Det kan f.eks. holdes i idrettshall eller ute i det fri.

Dere kan arrangere cupen innad i idrettslaget, eller dere kan invitere andre lag, eller lokalsamfunnet til å delta med dere. Hvor stort og smått dere ønsker å gjøre det er helt opp til dere selv.

I en cup konkurrerer dere enten mot andre lag eller èn-til-èn til det står igjen en vinner. I en Redd Barna cup er ikke det viktigste å vinne, men at du bidrar til at barn får sikret sin rett til skole og utdanning, og at alle får muligheten til delta, og ha det moro.

Vil dere invitere familie som tilskuere, eller kanskje lokalmedia? Kanskje vil barna utfordre trenerne/foreldre til en konkurranse? Mulighetene er mange! Ping pong, fotball, svømming, basketball eller sjakk? Gjør det dere allerede liker, og bli med!

Barna, idrettslaget, eller du som arrangerer finner èn eller flere sponsorer som kan bidra/sponse med en valgfri sum. Kanskje de kan donere ut ifra hvor mange som deltar på cupen, eller hvor mange poeng en scorer? Det kan være familiemedlemmer, bedrifter i nærområdet eller andre som stiller som sponsorer. Inviter gjerne sponsorene til løpet og husk å takke. Dere kan også ha salg av saft og kaker. Laget kan starte en digital innsamling på Spleis eller dere kan bruke Redd Barnas vippsnummer 2230 (merk med RB Cup og idrettslagets, eller gruppas navn).

Har dere noen spørsmål vedrørende Redd Barna-cup eller andre innsamlinger så er det bare å ta kontakt med oss på epost: [email protected].