For frivillige

Kurs og opplæring

Som Redd Barna-frivillig får du kurs og opplæring for å sikre at du har den kompetansen du trenger, og kan føle deg trygg i rollen din.

Hvilke kurs må jeg ta?

Du vil få en innføring i Redd Barnas historie, verdigrunnlag og struktur, opplæring i barns sikkerhet og organisasjonens retningslinjer for dette.

I tillegg til dette får du aktivitetsspesifikk kunnskap basert på hvor du ønsker å engasjere deg. For noen vil dette også innebære førstehjelpskurs.

Hva som er obligatorisk og ikke, avhenger litt av hva du skal gjøre som frivillig i Redd Barna.

Hvor finner jeg kursene?

Kurs og opplæring får du via ditt regionkontor i tillegg til at en del kurs gjennomføres på Motimate, som er et e-læringsverktøy.

For tilgang på Motimate gjelder følgende:

  1. Som ny frivillig vil du få en e-post tilsendt fra følgende e-post-adresse: [email protected]. Denne sendes ut i det du blir tilknyttet en Redd Barna-gruppe eller aktivitet av ditt regionkontor. I e-posten vil du få brukernavn og passord for innlogging (NB: Merk at denne kan havne i søppelpost/junkmail, så sjekk gjerne der om du ikke har mottatt e-posten)
  2.  Dersom du ikke finner frem til e-posten fra Motimate, kan du gå inn på denne siden og trykke på «glemt passord». Deretter kan du lage et eget passord i kombinasjon med den e-post-adressen du har registrert deg med hos Redd Barna.
  3. Deretter kan du logge deg inn på nettsiden til Motimate eller laste ned appen. Kursene er tilgjengelig for deg hvor enn du er, og kan tas når det passer for deg.

Faglig påfyll

Utover kurs og opplæring i forbindelse med oppstart, ønsker Redd Barna å gi deg faglig påfyll og kompetanse underveis. Vi arrangerer webinarer, debatter og andre samlinger med jevne mellomrom. Følg med på sosiale medier og her på nettsiden for oppdateringer.

Fordyp deg i barns rettigheter

Her kan du lese og lære mer om viktige temaer Redd Barna jobber med, som for eksempel mobbing, nettvett, vold og overgrep, fattigdom og rasisme.