Vi skal fortsette å snakke høyt så lenge barna i de greske flytkningleirene lider

Lørdag var det 34 markeringer over hele landet for at Norge skal slutte å vente, og begynne å hente barn fra flyktningleirene på de greske øyene. Her er Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange sin appell til norske politikere:

FOTO: Emma Doyle/ Redd Barna. På baksiden av postkortet til Erna Solberg står 86186 navn – alle som har skrevet under på Redd Barnas kampanje «Slutt å vente, begynn å hente».

Nå er det tolv uker siden brannen i Moria brøt ut. Nesten 90 dager. For et barn oppleves dager som lange og en uke er en evighet. Barna i Moria har en fortid med traumer og en utrygg og usikker framtid.

Situasjonen for barna i flyktningleirene på de greske øyene er uholdbar. En av tre som befinner seg i leirene barn. De fleste av barna er yngre enn tolv år. Barna lever under forferdelige forhold. Det er søppel overalt og elendige sanitære forhold. Alvorlig syke barn står uten medisinsk hjelp. Mange barn lider av depresjon. Det har også vært eskalerende uro i leirene, og fremvekst av hat og voldshandlinger som skaper et klima av frykt.

Likevel sitter vår regjering stille og ser på at barn daglig fratas sine grunnleggende rettigheter. Hvordan er det mulig!? Å lukke øynene for en så stor katastrofe.

På forsiden av dette postkortet ser dere tallet 86186. Det er det antall mennesker som hadde signert oppropet forrige fredag. På baksiden av kortet står hvert eneste navn. Og tallet på signaturer stiger. Vi er 90.000 som ønsker at den norske regjeringen skal hente flere barn fra de greske øyene og at de skal hentes NÅ.

SE VIDEO FRA MARKERINGENE OVER HELE NORGE

Den norske befolkning har hjerterom og kommunene har husrom. Men vår regjering er tause, uten vilje og manglende handlekraft. De håper vi skal slutte å mase. De sitter så stille at de ikke engang vil ta imot disse signaturene. Derfor skal vi gå til Statsministerboligen etter dette arrangementet og levere kortet. Vi kan ikke akseptere at politikere ikke lytter til sitt eget folk. At de ikke lytter til kommunene.

Denne kampen er ikke over. Vi skal fortsette å snakke høyt så lenge barna i flyktningleirene på de greske øyene fortsatt lider. Vi lover å ikke se en annen vei. Vi lover at vi ikke skal tie. Og vi håper at dere vil si fra sammen med oss.

For barn er hver uke som går en evighet. Vi skylder barna i flyktningleirene å jobbe for at de får en trygg framtid.»

Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna

Relaterte saker

Tre måter du kan bidra på

Gi et bidrag

Gi et bidrag

Gi det beløpet du selv ønsker. Hver krone teller for de barna som trenger det mest.

Gi månedlig

Gi månedlig

Gjør som 90.000 andre og støtt vårt arbeid fast. Sammen redder og endrer vi barnas liv – hver dag.

Bli frivillig

Bli frivillig

Bli med og bidra til at barn får positive opplevelser i form av trygg lek, læring og aktivitet.