«Jeg er ikke polakken din» bokprat

Se opptak av live-stream fra bokprat med Ewa Sapieżyńska, forfatter av boken «Jeg er ikke polakken din», i det nye Redd Barna-huset.

Se live-stream fra bokpraten:

Trykk på sendingen eller på «watch on Youtube» for å se i større bilde. Deretter kan du velge fullskjerm nederst i høyre hjørnet.

Ewa Sapieżyńska er forfatter av boken «Jeg er ikke polakken din», og hun jobber til daglig som seniorrådgiver i Redd Barna med ansvar for humanitære saker i seksjonen for politikk og samfunn.

Sapieżyńska er én av mange tusen polakker i Norge. Gjennom sin egen historie, og i møte med andre polakker i Norge, gir hun oss et unikt innblikk i en av landets største innvandrergrupper.

«Jeg er ikke polakken din» en personlig og politisk beretning om et Norge vi sjelden hører om, fortalt med nærhet, varme og engasjement. Det er en historie om fordommer, fremmedhet og utenforskap – men også om tilhørighet og møter mellom mennesker, og om hva vi kan gjøre for å se forbi merkelappene vi klistrer på hverandre.

«Mange av oss som opplever rasisme, er så like dere at vi ikke blir fremmede før vi snakker med aksent.»

«Jeg er ikke polakken din» er Sapieżyńska sin bekymringsmelding og kjærlighetserklæring til landet hun har gjort til sitt eget.

//

Boksamtalen ble ledet av Ingrid Wergeland, kommunikasjonssjef i Manifest Forlag.

Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna, åpnet arrangementet.

Samtalen ble holdt i det nye Redd Barna-huset på Hasle.

Redd Barna jobber hver dag for å bekjempe rasisme og diskriminering, og for at alle barn skal få innfridd sine rettigheter. Les mer om Redd Barnas arbeid her.

//

Har du spørsmål om seminaret? Ta gjerne kontakt! Send epost til Marianne Skogen, kampanjerådgiver i Redd Barna, [email protected]