Pride: Redd Barna avlyser barnefestival etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold.

Redd Barna har besluttet å avlyse barnefestivalen i Nygårdsparken i Bergen under Pride, som skulle vært arrangert søndag 4. juni. Arrangementet avlyses på bakgrunn av at Redd Barna har mottatt flere trusler om trakassering og vold.  

Truslene vi har fått er konkrete om trakassering og vold. En av de er politianmeldt, og resten er overlevert til politiet for vurdering på om de er straffbare.

Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning. Det aller viktigste for oss er at alle barn som deltar på arrangementer i regi av Redd Barna skal være trygge og føle seg inkludert, uten å risikere å møte trusler, vold eller trakassering.  Dette er hovedårsaken til at vi har valgt å avlyse barnefestivalen under Pride i Bergen.

Truslene og hatefulle meldinger vi har mottatt, forteller oss hvor viktig det er å fortsette å kjempe for rettighetene til barn som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Ingen barn skal måtte oppleve trakassering, mobbing eller diskriminering på bakgrunn av hvem de er eller hvem de blir forelsket i.

Vi er klar over at noen vil se på avlysningen som en seier, men Redd Barna avlyser ikke kampen for et samfunn der alle barn kan være stolte av sin identitet og være elsket for den de er. 

Til alle samarbeidspartnere, barn og familier, som planla å delta på arrangementet i Nygårdsparken vil vi bare si tusen, hjertelig takk for at dere ville være med. 

FNs barnekonvensjon gir alle barn under 18 år rettigheter, uansett hvem de er. Redd Barna fortsetter kampen, både nasjonalt og internasjonalt, for LHBTI-barns rettigheter. Vold, mobbing og forskjellsbehandling må stanses. Alle barn, og voksne som jobber med barn, må få trygg og tilgjengelig informasjon og kunnskap om mangfold og variasjoner når det gjelder kjønn og seksualitet. 

Vil du vite mer om Redd Barnas arbeid for LHBTIs barns rettigheter? Les her:

Redd Barna pride-logo

«Stolt av å være på lag med alle barn»

Redd Barna deltar på Pride-markeringen i juni under slagordet «Stolt av å være på lag med alle barn». Mange forbinder Pride med feiringen av skeiv kjærlighet mellom voksne, men feiringen er vel så viktig for barn. Vi deltar for å vise støtte til de barna som bryter med normene for kjønn og seksualitet og for å understreke at barns rettigheter også er LHBTI-rettigheter.

I anledning Pride-feiringen endrer Redd Barna logoen vår på sosiale medier: Den kjente røde og hvite logoen blir erstattet av en i regnbuefarger.