Redd Barnas Fredsprisfest

Påmelding til Redd Barnas Fredsprisfest

Så utrolig gøy at din klasse har lyst til å være med oss å feire fredsprisvinnerne på Rådhusplassen 10.desember – denne festen er viktig! 

Festkomiteen for Redd Barnas fredsprisfest inviterer alle 5.,6. og 7.klasser til å være med på Redd Barnas fredsprisfest på Rådhusplassen 10. desember.  

Viktig praktisk informasjon for dere som vil være med på Redd Barnas Fredsprisfest: 

 • Det skjer fredag 10. Desember på Rådhusplassen ved Nobels Fredssenter
 • Oppmøte senest klokken 10.00  
 • Festen starter klokken 11.00 og er ferdig klokken 12.00 
 • Vi tar for oss budskap som passer perfekt som tverrfaglige tema i skolen: Viktigheten av at barns stemmer blir lyttet til og løftet fram, og innsikt i hvordan det er å være barn i et land preget av konflikt. Ytringsfrihet, demokrati, sult, krig og fred er aktuelle stikkord.  
 • Påmelding må skje klassevis via lærer, og en ansvarlig lærer må være til stede og sammen med klassen under hele arrangementet. 
 • Redd Barna dekker transportkostnader for kollektivreiser til og fra festen med RUTER og VY, innenfor Oslo, Akershus og Drammen.
 • Vi prøver å få til at alle elevene får noe å bite i før festen. 
 • Husk at det er utendørs – alle elevene må ha på seg klær etter forholdene. 
 • Elevene kan IKKE ha med ransel, bag e.l. 

Disse kommer:

 • Tre fredsprisvinnere – journalistene Maria Ressa og Dmitrij Muratov, samt verdens matvareprogram, som fikk fredsprisen i 2020 da koronapandemien satte en stopper på Redd Barnas Fredsprisfest
 • HKH Kronprinsesse Mette Marit 
 • Spennende unge artisttalenter skal underholde 
En gjeng 7.-klasseinger fra Vålerenga, Kampen og Grünerløkka skole jubler utenfor Nobels Fredssenter
Festkomiteen som skal arrangere Redd Barnas Fredsprisfest 2021. Bak fra venstre: Sigurd, Stella, Molly, Greta, Abrar, Frede, Sigurd og Myr. Foran fra venstre: Leah, Hafsa, Unni og Ada.

Om festen og barna som arrangerer den

Redd Barnas fredsprisfest planlegges og arrangeres av en festkomité som består av 12 elever fra 7. trinn ved Grünerløkka, Vålerenga og Kampen skole.

Sammen jobber de gjennom hele høsten for å lage en skikkelig fin fest for, av og med barn. Og ikke minst, en fest for fredsprisvinnerne som de sent vil glemme. Barna er programledere, pressetalspersoner og har ansvaret for alt (med litt hjelp fra voksne). Fredsprisvinnerne skal intervjues og hylles, og det viktige arbeidet de gjør skal vises fram på en kul måte – det har festkomiteen lovet!

Se klipp fra tidligere fredsprisfester her.

Sikkerhet og smittevern 

Politiet har ansvaret for sikkerheten på arrangementet, og vi gjør alt de krever og råder oss til. I og med at festen arrangeres i skoletiden er det skolen som er ansvarlig for elevene når de er på festen. Dette betyr at alle klasser må ha med seg minimum én voksen som er ansatt ved skolen, og som har ansvaret for sine elever.

Hver klasse får tildelt sitt område foran scenen. Dersom smittesituasjonen skulle være endret på tidspunktet for festen, vil vi sette opp fysiske skiller mellom skolene slik at ikke elevene blandes.