Hvorfor feirer vi
egentlig 17. mai?

Lær om 17. mai og demokratiet i Norge med filmen "Hvorfor feirer vi 17. mai?" og tilhørende undervisningsopplegg.

Hvorfor feirer vi 17. mai?

17. mai er en dag alle elever i Norge kjenner godt til, fordi det er barnas dag på mange måter! Her i landet er vi heldige som har en fridag med fokus på feiring, is og lek, men hvorfor feirer vi egentlig 17. mai? Og hvorfor er det like viktig å feire 17. mai i år, selv om årets feiring blir ganske annerledes? Benytt anledningen nå i mai til å lære elevene dine om hvorfor vi feirer 17. mai, hvordan grunnloven ble til og hvordan Norge ble et demokrati.

Undervisningsopplegget er utviklet til bruk i hjemmeskole for 5.-7. trinn, og er tilknyttet kompetansemål i samfunnsfag og det nye tverrfaglige emnet demokrati og medborgerskap.

Med små tilpasninger vil opplegget også fungere godt for de eldste i småskolen og de yngste på ungdomstrinnet.

Undervisningsopplegg


Elevoppgaver

SPILL AV

Hvorfor feirer vi egentlig 17. mai?

Bli med Andrea tilbake i tid for å se nærmere på hvorfor det er akkurat 17. mai som er Norges nasjonaldag - og bli med til Stortinget i Oslo og møt stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

SPILL AV

Se flere undervisning­opplegg fra Redd Barna

Det magiske klasse­rommet

Vis

Det magiske klasse­rommet

Lær om hvordan barn rammes av krig, klimaendringer og urettferdighet i vårt interaktive undervisningsmateriell for 5. - 10. trinn.

Rettighets­slottet

Vis

Rettighets­slottet

Lær om barns rettigheter gjennom sanger, filmer og morsomme tegninger i vårt materiell for barnehage og småskole.

Bestill materiell

Vis

Bestill materiell

Her laster du ned og bestiller gratis undervisningsmateriell til Det magiske klasserommet og Rettighetsslottet, og om nettvett og læringsmiljø.

Tips og råd om korona

Vis

Tips og råd om korona

Nå som hverdagen vår er blitt snudd på hodet er det viktigere enn noen gang å passe på barna. Spesielt de som har det vanskelig og lever i en utsatt situasjon.

Ingen utenfor

Vis

Ingen utenfor

Redd Barnas materiell for å skape trygge læringsmiljø og forebygge mobbing. Elevmedvirkning bidrar til trivsel, økt motivasjon og læring.

Nettvett

Vis

Nettvett

Barn har rett til å bruke nettet på en trygg og positiv måte. Som voksen har du ansvar for å støtte og veilede barn til å lære seg godt nettvett.

Vold og seksuelle overgrep

Vis

Vold og seksuelle overgrep

I Redd Barnas digitale verktøykasse #JegErHer finner du filmer og undervisningsmateriell for å forebygge vold og seksuelle overgrep mot barn.

Innsamling

Vis

Innsamling

Ønsker dere å samle inn penger til Redd Barna? Her finner dere filmer, presentasjoner og praktiske tips til innsamling.