Magasinet kommer ut 4 ganger årlig i et opplag på cirka 110 000 og er gratis for Redd Barnas medlemmer, faddere og støttespillere. 

Vil du bli abonnent?
Send en mail til giverservice@reddbarna.no 
eller ring Redd Barna på 22 99 09 00.

Redaktør: Elin Toft

4/2020

I dette nummeret av Redd Barna-magasinet kan du lese om hvordan koronapandemien herjer med barns liv, og hvordan Redd Barna møter disse utfordringene i programlandene våre. Det dreier seg om en fattigdomskrise, om barneekteskap og om familier på flukt for å finne et bedre liv.

Det skjer også mye fint i verden, selv om korona-pandemien har lagt sin skygge over oss det siste året.  En fin reportasje trekker tråder to tiår tilbake i tid, til et skoleprosjekt som har forandret deler av landsbygda i Etiopia. Vi forteller også stort og smått fra arbeidet vårt i Norge; om fine frivillige og om aktivitet og engasjement på tross av nedstenging. Og så feirer vi at Press – Redd Barna ungdom, er blitt hele 25 år!

Bla i magasinet på nett (issuu)

Last ned: Magasinet 4/2020 (pdf)

3/2020

Hvor trygge er barna våre på trening? I dette nummeret tar vi opp et vanskelig tema: overgrep mot unge idrettsutøvere. Vi har snakket med fotball-spillere, -trenere og ofre for overgrep. Vi har også vært sammen med en gruppe fotballedere på kurset som Redd Barna nå ruller ut i fotball-Norge og andre idrettsgrener. 

Redd Barna-magasinet ser på hva som skjer med skoler og barnehager i Norge under koronakrisen. Vi har også en rapport fra den enorme flyktningleiren Cox Bazar i Bangladesh, der Redd Barna har satt opp et koronasykehus i tillegg til betydelig annen helsehjelp.

Bla i magasinet på nett (issuu)

Last ned: Magasinet 3/2020 (pdf)

2/2020

Korona-pandemien har slått inn både i Norge og ute i verden med full kraft. Dette magasinet handler om hvordan Redd Barna møter krisen, hva vi gjør for barn i Norge og hvordan våre helter og ildsjeler ute arbeider for å minske de negative konsekvensene for barna.

Redd Barna-magasinet ser også på hvordan jenter og kvinner globalt forholder seg til menstruasjon. I Uganda gjør stigma, skam og mangel på gode metoder for å beskytte seg at mange jenter dropper ut av skolen. Men en rosa revolusjon er på gang!

Bla i magasinet på nett (issuu)

Last ned: Magasinet 1/2020 (pdf)

1/2020

Bli med på besøk til den eneste Redd Barna-bruktbutikken i Norge. Den ligger i Tynset, og er proppfull av morsomme, spennende saker. Her treffer du også mange flotte, engasjerte frivillige.

Det nytter å kjempe mot farlige tradisjoner. I Somalia har Redd Barnas prosjekt mot kjønnslemlestelse av jenter vært en suksess. En prosess er startet, der særlig de unge sier nei til den skadelige tradisjonen.

Det er blitt farligere å være barn når de voksne kriger. Redd Barna har i samarbeid med PRIO laget den første rapporten om hvordan gutter og jenter skades på ulike måter i krig.

Bla i magasinet på nett (issuu)

Last ned: Magasinet 1/2020 (pdf)

4/2019

Redd Barna har vært i Somalia og sett på konsekvensene av klimaendringene. Etter tre år med tørke er landbruket utarmet og sult truer store deler av befolkningen. Redd Barna har i 2019 delt ut livsviktige matvarer til 350 000 mennesker for å avhjelpe den verste matkrisen.

Redd Barnas medlemmer her til lands gjør en stor innsats. Noen står på tiår etter tiår. Gjøvik Redd Barna fyller 60 år i år, og entusiasmen hos de godt voksne medlemmene er fremdeles stor!

Bla i magasinet på nett (issuu)

Last ned: Magasinet 4/2019 (pdf)

3/2019

Vi har møtt nepalske Niroj, som er født lam. Da han fikk en rullestol fra Redd Barna tok livet hans en helt ny vending. nå tar han igjen det forsømte på skolen, og har fått håp om en bedre framtid.

En brennende engasjert, sta og modig kvinne stiftet Redd Barna for 100 år siden. I dette nummeret av Redd Barna-magasinet blir du kjent med Eglantyne Jebb, som fremdeles inspirerer nye generasjoner.

Bla i magasinet på nett (issuu)

Last ned: Magasinet 3/2019 (pdf)

2/2019

Forfatter og illustratør Lisa Aisato ber oss om å være snille mot barna som faller utenfor, de som ikke blir valgt i gymmen eller invitert hjem til klassekamerater. Gjør noe ekstra for akkurat disse barna, er oppfordringen hennes.

Redd Barna-magasinet har vært i Colombia og snakket med noen av de millioner av mennesker som har rømt fra Venezuela. Les de sterke historiene fra mødre som har måttet gjøre vanskelige valg.

Last ned: Magasinet 2/2019 (pdf)

1/2019

Da Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange skulle ut på sin første reise for å besøke prosjektland, valgte hun å reise til Palestina. I dette nummeret av Redd Barna-magasinet kan du lese om hennes opplevelser og møter med barn, lærere, foreldre og kollegaer.

Nakenbilder gir gutter makt over jenter, viser en ny Redd Barna-rapport. Ungdom forteller om mas, press og manipulering til å dele bilder.

Last ned: Magasinet 1/2019 (pdf)

4/2018

Helt siden Redd Barna ble dannet for snart 100 år siden, har kampen mot sult stått sentralt. I dag har hvert fjerde barn i verden ikke nok næringsrik mat, og mange barn går sultne til sengs. I tillegg dør flere millioner barn av mangel på mat hvert år. I dette Redd Barna-magasinet forteller vi hva Redd Barna gjør for å motvirke denne uholdbare situasjonen.

Last ned: Magasinet 4/2018 (pdf)

3/2018

Klimaendringene slår ut på mange måter som skader barn. Blant annet er hundretusener av jenter i faresonen for å bli giftet bort, lenge før de fyller 18 år. Årsaken er den vanskelige situasjonen for alle småbøndene som lever i en verden som rammes stadig hardere av tørke og flom. Vi har snakket med tenåringer, foreldre og lokale eksperter i Malawi og Mosambik om hvordan liver i randsonene av tørke – ofte avløst av flom – arter seg. Blant annet Ntonya, som ble giftet bort bare 13 år gammel fordi foreldrene ikke lenger kunne brødfø henne.

Last ned: Magasinet 3/2018 (pdf)

2/2018

I dette nummeret av Redd Barna-magasinet får du se hvordan mektige produsenter av morsmelkerstatning fører fattige familier i utviklingsland bak lyset. Les om Redd Barnas rapport «War on children», som avdekker hvordan barn utnyttes i krigføring. En av dem, Stella, fikk hjelp fra Redd Barna, etter å ha blitt bortført av væpnede grupper. Vi har også møtt Sebastian, som ikke fikk være med på skoleaktiviteter fordi han var funksjonshemmet. Er du selv foreldre anbefaler vi dessuten foreldretipset, som veileder deg gjennom den viktige samtalen som du ikke bør utsette.

Last ned Redd Barna-magasinet som PDF her.

1/2018

Da hun var ni år ble foreldrene borte i krigen i Sør-Sudan. Tre år senere fikk Awel endelig møte dem igjen. Les historiene til tre familier som kom bort fra hverandre, men som senere ble gjenforente av Redd Barna. Få også tips om hvordan du skrur på filteret som gjør nettbrett tryggere å bruke for barn, les ei syrisk jentes egne skildringer av flukten fra Syria og få med deg intervjuet med en tidligere barnesoldat fra Kongo. I dette nummeret introduserer vi dessuten flere nye, faste innslag som vi håper du liker.

Last ned Redd Barna-magasinet som PDF her.

4/2017

For barn som har opplevd grusomme hendelser er noe av det viktigste at de har voksne som greier å gi barna det de trenger. I dette nummeret kan du lese historien til barn som har flyktet fra IS sammen med familiene sine, og hva Redd Barna gjør for å hjelpe dem. Du får se hvordan fattige familier i krigsherjede Ukraina forbereder seg til vinterkulda, foreldretips om hvordan du kan stoppe kroppspresset mot barn og unge og oppskriften på hvordan du kan strikke årets julegave.

Last ned Redd Barna-magasinet som PDF her.

3/2017

Hvordan bygger man skole på et sted som hvert år rammes av naturkatastrofer? Det kan du lese om i Redd Barna-magasinet 3-17. I dette nummeret, som har helt nytt design, kan du også lese om India – landet der hver tiende jente har blitt sporløst borte. I tillegg får du råd til foreldre om vennskap, intervju med Dark Room-etterforskeren og tips om hvordan du kan starte din egen innsamling.

Last ned Redd Barna-magasinet som PDF her.

2/2017

Dette nummeret av Redd Barna-magasinet er i sin helhet viet Nepal. Tre av våre medarbeidere reiste tilbake til Nepal, der de møtte unge mennesker som for 20 år siden fikk hjelp og støtte fra Redd Barna. Hvordan går det med dem? Betydde hjelpen fra Redd Barna noe? Og hvordan klarer de seg i dag som unge voksne? Det er en glede å presentere historiene til elleve sterke, flotte unge mennesker – de fleste har det gått bra med!

Last ned Redd Barna-magasinet som PDF her.

1/2017

Når verden er full av uro og konflikter, skal skolen være et trygt sted, mener Redd Barna. Magasinet har besøkt DR Kongo, der Redd Barna arbeider på skolene for å gjøre dem til fredssoner som respekteres både av myndigheter og væpnede grupper.

Årsrapporten for 2016 viser at vi knapt noen gang har hatt et travlere år. Redd Barna reddet blant annet barn i Middelhavet, og var involvert i nødhjelpsarbeid i 74 kriser og katastrofer verden rundt.

Last ned Redd Barna-magasinet som pdf her.

4/2016

Gøril Tomren er med i Redd Barnas beredskapsgruppe og reiser ut på oppdrag i områder med kriser og konflikter på kort varsel. Redd Barna-magasinet har vært med henne på jobb i DR Kongo. På Storslett i Troms har Lilly (86) og mannskapet hennes bingo annenhver uke til inntekt for blant annet Redd Barna. Last ned Redd Barna-magasinet som pdf her.

3/2016

Helene Bøksle har strikket Redd Barna-genseren. Les mer om både Helene og den ny-designede genseren i dette magasinet. Her finner du også artikler om Redd Barnas skip som redder flyktninger og migranter i Middelhavet, om sommerens livbøye-kampanje, om gode naboer i Bergen, om frivillige landet rundt og ikke minst Are Kalvøs spalte. Last ned Redd Barna-magasinet som pdf her.

2/2016

Bli med til Malawi, et av verdens fattigste land, og møt noen av de barna som trenger oss mest. Her, som i mange andre land, lider barn under fattigdom og diskriminering. Daniel er en tøffing med et stort, varmt hjerte. Les om hvordan tiåringen bruker alle anledninger til å samle inn penger til Redd barna. Last ned Redd Barna-magasinet som pdf her.

1/2016

Møt Rohan, vårt nye fadderbarn i Nepal! Rohan (6) n elsker skolen, og læreren forteller om en uvanlig skarp liten gutt. Gjennom Rohan blir vi kjent med et barn, en familie, en klasse, en skole, en by og et land. Dette nummeret av Redd Barna-magasinet er viet fadderskap. Vi forteller også historien om Redd Barna Norge, som runder 70 år i mars i år.

Last ned Redd Barna-magasinet 1/2016 som pfd her.

4/2015

Flyktningkrisen står i fokus i dette nummeret av Redd Barna-magasinet. Vi har fulgt strømmen fra Syria og gjennom Europa. Les historien til det unge ekteparet med et lite barn, som er på vei til Norge.

I Redd Barna-magasinet finner du informasjon om hva DU kan gjøre for flyktningene.

Last ned Redd Barna-Magasinet som pdf her.

3/2015

Kommune- og fylkestingsvalget 2015 angår i høyeste grad barn og ungdom. Derfor har Redd Barna-magasinet denne gangen bedt de politiske ungdomsorganisasjonene, i tillegg til mange barne- og ungdomsorganisasjoner, svare på to spørsmål: Hva bør dette valget handle om? Hva er den viktigste saken som angår barn og unge i dette valget? Les de interessante svarene i dette nummeret.

Hele 3 millioner jenter blir kjønnslemlestet hvert år. Bli med til Somalia, der 98 prosent av jentene utsettes for det farlige inngrepet.

Last ned Magasinet som pdf 3/2015 her.

2/2015

- Nepal vi trenge hjelp i mange år framover. Neste en million barn har mistet skolen sin i jordskjelvet, noe som får store konsekvenser både for hvert enkelt barn og for hele landet, sier Gry Ballestad, som leder Redd Barnas nødhjelpsarbeid.

- Eg kjenner fleire som har blitt seksuelt misbrukt av nær familie. Det er dei eg vil gje stemma mi til – og til andre som har opplevd overgrep, seier Frank Kjosås. Les intervjuet med skodespelaren i dette nummeret av Redd Barna-magasinet.

Last ned magasinet som pdf her.

Redd Barnas årsrapport 2014

Det er 250 millioner gode grunner til å støtte Redd Barna. Så mange barn går nemlig ikke på skole, eller de lærer ikke noe på skolen. Les mer om dette og om de flotte resultatene av Redd Barnas arbeid i vår årsrapport for 2014. Her kan du også lese om nødhjelp, arbeid i Norge, frivilliges innsats og samarbeid med næringslivet. Samt finne noen inspirerende og interessante tall.

Last ned årsrapporten som pdf her.

1/2015

Verdens byer vokser i voldsom fart. Hvert år flytter flere hundre millioner inn i byer, særlig i den fattige delen av verden. Oslo har også «voksesmerter». Redd Barna-magasinet har sett på hvordan utviklingen påvirker barns liv i den store afrikanske byen Addis Ababa og i Oslo.

En uke i mars skal Redd Barna markere den gode og spennende medlemsorganisasjonen, og verve nye medlemmer. Hvorfor og hvordan kan du lese om i Redd Barna-magasinet.

Last ned Magasinet 1/2015 her.

4/2014

17 år gamle Malala Yousafzai er det første barnet som har fått Nobels Fredspris. I dette magasinet hyller vi henne for kampen for jenters rett til å gå på skole, og den andre prisvinenren, Kailash Satyarthi, for hans lange arbeid for å få slutt på barnearbeid.

Det er 25 år siden FN vedtok Barnekonvensjonen. Hva betydde konvensjonen da den kom, og for barn i Norge i dag? Vi har snakket med barn, og med voksne med makt og innflytelse.

Last ned Magasinet 4/2014 her.

3/2014

-Panashe fra Zimbabwe og Sofie fra Nesodden går begge i 7. klasse. Begge jentene elsker skolen. Bortsett fra det, er skolehverdagen og livene deres veldig forskjellig.

Vi har fulgt begge jentene gjennom en dag. I dette nummeret av Redd Barna-magasinet spør vi også barn over hele verden hva som er en god far. Vi har besøkt Sør-Afrika, der menn lærer å bli bedre fedre.

Last ned magasinet 3/2014 som pdf her.

2/2014

- Verden er bedre enn vi tror. Det går framover, skriver Redd Barnas generalsekretær Tove Wang på lederplass. Magasinet har sett nærmere på Tusenårsmålene.

Redd Barna hjalp 40 000 barn til å bli gjenforent med familiene sine etter folkemordet i Rwanda. Arbeidsredskapet var polaroidbilder. Vi har besøkt noen av dem 20 år etterpå, og fått høre noen sterke historier.

Last ned magasinet 2/2014 som pdf

 

1/2014

En gang var det norske barn som døde av sult, kulde og fattigdom, minner Per Fugelli oss om. Nå ber han oss om å bry oss om barna i Syria.

Det er lett å starte en innsamling for Redd Barna på en arbeidsplass. I dette nummeret av magasinet finner du oppskriften.

Last ned magasinet 1/2014 som pdf4/2013

Hva drømmer barn om? Om å bli like god sanger som Michael Jackson. Om å være klovn. Om å bli lærer, doktor og president. Vi har spurt barn over hele verden, og fått morsomme svar.

Redd Barna er verdens største nødhjelpsorganisasjon med fokus på barn. Les om arbeidet vårt i Filippinene og Syria.

Last ned magasinet 4/2013 som pdf

 

3/2013

I oktober skal norske ungdommer gi en dags arbeid til inntekt for Redd Barna i den tradisjonsrike OD-dagen. Les mer om hvordan du kan få en ungdom til å jobbe for deg.

Myanmar var fram til 2011 et av verdens mest lukkede land. Diktaturet er i ferd med å åpne seg mot omverdenen. Redd Barna-magasinet har besøkt landet og Redd Barnas prosjekter.

Last ned magasinet 3/2013 som pdf

 

2/2013

Det vesle barnet på forsiden av Redd Barna-magasinet er det eneste av fire søsken som har levd opp. Selv om kampen mot barnedødelighet er en stor suksess, dør fremdeles altfor mange småbarn i den fattige delen av verden.

Hvem er på parti med barna? Redd Barna-magasinet har tatt pulsen på en del viktige saker før valget i september. Les hva de politiske partiene svarer på spørsmålene våre.

Last ned Magasinet 2/2013 som pdf

Redd Barnas årsrapport 2012

Hva skjedde da skolen kom til Woshenes landsby? Dette kan du lese om i Redd Barnas årsrapport 2012. Vi har fulgt etiopiske Woshene og familien hennes i over ti år, og her får du vite mer om hvordan utdanning forandrer både barns liv og lokalsamfunn.

I årsrapporten får du også vite mer om hva Redd Barna bruker pengene vi får inn til.  Årsrapporten forteller om sterkt og aktivt arbeid for barns rettigheter både i Norge og ute i verden.

Last ned årsrapporten som pdf  

Redd Barna's annual report 2012

What happened when the school came to Woshenes village? You can read the story in the Save the Children's annual report 2012. We have followed the Ethiopian Woshene and her family for over ten years, and here you will learn more about how education changes the lives of children, and communities.

In the annual report, you also learn more about how Save the Children spend money we receive. The annual report describe the organization’s strong and active work for children's rights both in Norway and abroad.

Download the annual report 2012 as pdf

1/2013

4000 barn bor på norske asylmottak. Redd Barna har fulgt noen familier over lengre tid – her kan du lese om barnas hverdag.

61 millioner barn får ikke begynne på skolen, mens 130 millioner barn aldri lærer det mest grunnleggende. Dette vil Redd Barna gjøre noe med.

Last ned Magasinet 1/2013 som pdf

 

5/2012

Fire år gamle Asmaa er et av flere hundre tusen barn som er på flukt fra borgerkrigen i Syria. Vi har besøkt familien hennes i en teltleir i Libanon.

Hva får barn bestemme selv? Hvor stor innflytelse har de over eget liv? Og hva ville de vedtatt først hvis de ble president i landet sitt? Redd Barna-magasinet har spurt barn over hele verden.

 Last ned magasinet 5/2012 som pdf.

 

4/2012

Redd Barna utdanner unge, entusiastiske jordmødre i Afghanistan. Bli med 22 år gamle Nilofar på skole og i praksis, og se hvordan hun redder livet og helsen til både mødre og barn.

Last ned magasinet 4/2012 som pdf

Alle har hørt om barnerettighetene. Men kjenner vi dem? I et eget bilag som følger dette Redd Barna-magasinet får du kjennskap til de viktigste rettighetene, og hvordan de fungerer i praksis.

 Last ned bilaget som pdf

3/2012

Rawan er en nesten helt vanlig tenåring, med drømmer og håp for framtiden. Men hvordan den skal bli, vet hun ikke. Les om Rawan og familien hennes som bor på asylmottak i Norge, og den usikre tilværelsen deres.

Det er 20 år siden krigen i Bosnia-Hercegovina startet, og fremdeles er landet delt inn etter etniske skillelinjer. Redd Barna jobber for å hindre at elever blir gruppert på skolene etter tilhørighet og språk

Last ned Magasinet 3/2012 som pdf

Redd Barnas årsrapport 2011

Hvert år får millioner av barn endret livene sine i møte med Redd Barna. I Redd Barnas årsrapport 2011 kan du lese den sterke og rørende historien om Mesfin fra Etiopia.  

I årsrapporten får du også vite mer om hva pengene dine går til. Redd Barnas faste bidragsytere er ryggraden i Redd Barnas arbeid. Gjennom deres støtte får noen av verdens mest sårbare og utsatte barn oppfylt sin rett til skole, mat, helse og en tryggere oppvekst, viser Redd Barnas årsrapport. Også i Norge er Redd Barna en sterk og aktiv forsvarer av barns rettigheter.

Last ned årsrapporten 2011 på norsk (pdf)

Download the annual report 2011 in english (pdf)

 

2/2012

Redd Barna starter en ny stor kampanje for asylbarn. Målet er å forbedre forholdene for asylbarna, og å avkrefte myter om asylsøkere generelt. Artisten Tooji er frontfigur for kampanjen.

I dette nummeret kan du også lese om hvordan Mexico rives i stykker av narkorelatert vold. 50 000 mennesker er drept i Mexico de siste fem årene, av dem er minst 4000 barn og tenåringer. Redd Barna har prosjekter for barn i de hardest rammede områdene.

Last ned Magasinet 2/2012 som pdf

1/2012

Redd Barna og næringslivet har et felles mål om å bidra til en bedre verden for barn, og har fordeler av å jobbe sammen. I dette nummeret av Redd Barna-magasinet kan du lese mer om dette temaet, belyst med intervjuer med næringslivsledere og besøk i Bangladesh der unge arbeidere får muligheten til å lære et fag samtidig som de går på skole.

Du kan også lese om damene i Tynset som driver bruktbutikk for Redd Barna, og om hvordan det er å være jente verden rundt.

Last ned Magasinet 1/2012 som pdf

5/2011

Over 13 millioner mennesker er berørt av sultkatastrofen på Afrikas horn. Halvparten av dem er barn. I området på grensen mellom Somalia og Etiopia har over 140 000 mennesker samlet seg i fire leire. Fotograf  Jan Grarup har vært i Etiopia for Redd Barna. Se hans bilder i Redd Barna Magasinet.

Les også mer om rombarna i Europa i denne utgaven. Reportasjen viser at rombarna er fattige, diskriminerte og utstøtte.

Last ned Magasinet 5/2011 som pdf

4/2011

I dette nummeret av Redd Barna-magasinet har vi fokus på frivillig arbeid. Her kan du lese om alle de spennende, morsomme og engasjerende utfordringene som du kan få i Redd Barna.

Det går fra vondt til verre for barna på Afrikas horn. Vi har besøkt en flyktningleir på grensen mellom Somalia og Etiopia der 85 prosent av flyktningene er barn under 18 år. 

Last ned Magasinet 4/2011 som pdf
Last ned vedlegg om frivillig arbeid som pdf

3/2011

Da Mayanna ble født, var heldigvis en dyktig, lokal helsearbeider til stede for å gi mor og barn den hjelpen de trengte. I Nepal gjør de frivillige helsearbeiderne en stor innsats for å redde livet til nyfødte, småbarn og mødrene deres. 

I Norge lever 4200 barn og unge i asylmottak, uten å vite hva som vil skje videre i livene deres. Redd Barna-magasinet har vært på et mottak for enslige mindreårige asylsøkere for å ta pulsen på ventetiden.

Last ned Magasinet 3/2011 som pdf


2/2011

Åtte år etter invasjonen i Irak, er barna glemt av verdenssamfunnet. Redd Barna-magasinet har besøkt Basra, en by sør i Irak som er hardt rammet av ettervirkningene etter kriger, konflikter, forurensing og kriminalitet.

Tsunamien og jordskjelvet som rammet Japan i mars 2011 snudde opp ned på livet til mange japanske barn. Redd Barna var på plass umiddelbart med hjelp og psykososial støtte. 

Last ned Magasinet 2/2011 som pdf

 

1/2011

Redd Barna-organisasjonene i hele verden slår seg sammen til en stor, effektiv og handlekraftig organisasjon for barn. Målet er å nå enda flere barn med enda bedre bistand.

Katastrofen i Haiti i 2010 ble en test for Redd Barna som nødhjelpsorganisasjon. Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang besøkte Haiti ett år etterpå, og kunne konstantere at hjelpen kom fram til de mest sårbare barna.

Last ned Magasinet 1/2011 som pdf.


5/2010

I november stilte både voksne og barn i alle aldre, samt kjendiser og bedrifter, opp på Rødensedagen – årets morsomste innsamlingskampanje. Alle samlet inn penger ved å gjøre noe sprøtt, morsomt eller spennende for Redd Barna.

Sierra Leone er et av verdens fattigste land, der befolkningen ikke er beskyttet på samme måte som i Norge. Her bygger Redd Barna på de lokale kreftene.

Last ned: Magasinet 5/2010 (pdf)


4/2010

Som vanlig i katastrofer ble barna rammet hardest da Pakistan ble utsatt for en enorm flomkatastrofe. – Jeg har aldri sett lignende, sa Redd Barnas nødhjelpsekspert Søren Pedersen. 

Nordmenn gir gaver ved både hyggelige og triste minnemarkeringer. Men hvordan kan vi pengegaver, for eksempel ved runde bursdager eller sette opp et testamente? Det får du vite i dette nummeret av Redd Barna-magasinet.

Last ned: Magasinet 4/2010 (pdf)

 

3/2010

Hiv og aids holder fremdeles det sørlige Afrika i et jerngrep. Men mye positivt skjer. Nye medikamenter redder liv, tabuer blir brutt og foreldreløse barn får hjelp til å leve videre. Norske ungdommer tror for øvrig at de ikke kan få hiv, bare de andre…

”ABC redder barna”-kampanjen ble avsluttet med strålende gode resultater. Siden kampanjen ble startet i 2006 tar tallet på barn uten skole sunket fra 115 til 72 millioner.

Last ned: Magasinet 3/2010 (pdf)

 

2/2010

Best å være mor i Norge, fortalte en ny Redd Barna-rapport som samtidig slo fast at det verste mamma-landet i verden er Afghanistan.”Redd Barna - alle som en”-kampanjen til organisasjonen tar utgangspunkt i at 22 000 barn dør av årsaker som kunne vært forebygget hvert år. Visjonen til den verdensomspennende kampanjen er at innen 2015 skal ikke et eneste barn under fem år dø av sykdommer som enkelt kan forebygges.

Last ned: Magasinet 2/2010 (pdf)

 

1/2010

Redd Barna var på plass fra dag en under katastrofen i Haiti, og samarbeidet med Haitis regjering, andre hjelpeorganisasjoner og lokale grupper for å gi nødhjelp i stor skala.

I 1985 sang norske artister ”Sammen for livet” for å støtte ofrene for sultkatastrofen i Etiopia. Redd barnas Petter Myhren reiste tilbake 25 år etter for å se igjen stedene og menneskene der han jobbet, og for å se om hjelpen hjalp, også på lang sikt. 

Last ned: Magasinet 1/2010 (pdf)