Krigen i Ukraina

Flere millioner ukrainske barn er kastet ut i en voldelig konflikt midt i Europa. I alle kriger er barna de mest sårbare og utsatte. Redd Barna arbeider på spreng for å gi barn og familier øyeblikkelig hjelp

Millioner av barn er i akutt fare akkurat nå

Barna i Ukraina i stor fare for å bli skadet, både fysisk og psykisk, av krigshandlingene. Over hele Ukraina må barn flykte ned i kjellere og bomberom. Temperaturen om natten er på frysepunktet. Barna lever i konstant frykt.

Redd Barnas landkontor, ansatte og samarbeidspartnere gjør nå alt de kan for å hjelpe barna rammet av krigen. Vi intensiverer også arbeidet for barn på flukt i Ukrainas naboland. Siden 2014 har Redd Barna har arbeidet med livreddende tiltak i store deler av det østlige Ukraina. Vi gir de mest sårbare familiene støtte til mat, et sted å bo, klær, medisiner, brensel og kontantstøtteordninger.

Andre måter støtte på:
Vipps til 2230 (Merk med «Ukraina»)
SMS med kodeord UKRAINA til 2230 (250,-)
Kontonummer: 7050 06 35280 (Merk med «Ukraina»)

Oleksanders historie

Åtte år gamle Oleksander bor i en liten landsby nær frontlinjen av konflikten i Øst-Ukraina. Siden 2014 har Oleksander og familien hans levd under den konstante trusselen om vold. Åtteåringen har blitt vant til å høre granater og skudd dag og natt.

For fem år siden, mens Oleksander og familien hans sov, ble huset deres truffet av artillerigranater. Taket blåste av og Oleksanders storebror ble hardt skadet.
Oleksander og familien hans bodde hos naboer i fire måneder mens skadene på hjemmet deres ble reparert.

Angrepet har hatt en varig innvirkning på Oleksander, som bare var tre år gammel da den skjedde. Faren hans sier at han fortsatt våkner om natten og skriker. Og pappa må fortelle ham at det bare er torden for å roe ham ned.

En av Redd Barnas sosialarbeidere har hjulpet ham med å overvinne traumet etter hendelsen. Men det som har skjedd de siste dagene, er noe nytt. Nå er det full krig i Ukraina, og Oleksander og familien er igjen hardt rammet.

Dette gjør Redd Barna

I humanitære kriser, når barn er på sitt mest sårbare, er Redd Barna på plass. Redd Barna har arbeidet med sårbare barn og familier i Ukraina 8 år.

Vi leverer livreddende humanitær hjelp til barn og deres familier, deler ut varme vinterklær, hygieneartikler og annet materiell.

Vi gir også kontantstøtte til familier slik at de får dekket grunnleggende behov som mat, husleie og medisiner.

Våre spesialistteam gir barn tilgang til trygg, inkluderende utdanning av høy kvalitet. Vi samarbeider med skoler og lokale aktører for å hjelpe barn med å overvinne de mentale og psykologiske konsekvensene av konflikt og vold.

Gjennom Redd Barnas katastrofefond kan vi umiddelbart respondere der behovet er størst. Din støtte sørger for at vi kan raskt kan gi barn det de trenger for å overleve i en humanitær krise.