FLUKTEN FRA SYRIA (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY) (COPY)


Tusen takk for at du hjelper sårbare barn og familier i Afghanistan!

I den nordlige delen av Afghanistan lever Taban (30) med sin 18 måneder gamle datter, Nava. Taban er gravid og venter sitt andre barn. Før Taliban tok over makten i landet, jobbet Taban som lærer. Nå har hun ikke jobbet på nesten ett år, og familien sliter med å skaffe penger til mat. På Redd Barnas helseklinikk ble det fort konstatert at både Taban og Nava var underernærte.

Førti år med krig, hyppige naturkatastrofer, kronisk fattigdom, tørke og koronapandemien har hatt katastrofale konsekvenser for befolkningen i Afghanistan. Før Talibans maktovertakelse var den humanitære situasjonen i landet kategorisert som en av de verste i verden. Den usikre situasjonen i etterkant har ikke forbedret situasjonen for barna i Afghanistan.

"På Redd Barna-klinikken sa de at både Nava og jeg var underernærte. Så fikk vi medisiner og mat. Jeg er så glad for at det finnes en organisasjon som hjelper oss."
Taban (30) – Navas mor

Av: Bernt Heder Dillum

Taban og datteren Nava var begge underernærte da de kom til Redd Barnas helseklinikk. I tillegg var Taban gravid, og situasjonen var kritisk.

På Redd Barnas helseklinikk fikk Nava og Taban den hjelpen de trengte. Med medisiner og næringsrik peanøttgrøt spesialutviklet for underernærte barn, ble Nava rask bedre. Nå får Taban jevnlig oppfølging under svangerskapet.

Redd Barna har jobbet med sårbare barn og familier i Afghanistan siden 1976. Med din hjelp forsetter vi arbeidet for å gi afghanske barn tilgang til mat, rent vann, helsetjenester, beskyttelse og utdanning.

Med din hjelp har vi klart å nå ut med livreddende hjelp til mange av de mest sårbare barna i Afghanistan. Dette arbeidet hadde ikke vært mulig uten hjelp fra støttespillere som deg. Ditt bidrag gir barn over hele verden både akutt og langsiktig hjelp, og hver dag ser vi at hjelpen kommer fram og gir barn i nød nytt håp. Tusen takk for din støtte.

SAMMEN REDDER VI BARN!