Aktuell sak: Barn som har flyktet alene til Norge skal føle seg trygge.

Regjeringen foreslår nå at barn som flykter alene til Norge bare skal få midlertidig opphold. Det betyr at barn som har flyktet fra utrygghet må fortsette å leve i uvisshet og frykt for hva som vil skje med dem. Først når de fyller 18 år får de vite om de får bli i Norge. Å leve med midlertidig opphold frarøver barn livsgleden og gjør dem syke. Ingen barn skal måtte leve slik.

Stopp regjeringens forslag, skriv under på oppropet! >


Hva er Redd Barnas utestemme?

Hver eneste dag opplever barn over hele verden overgrep, vold og mangel på utdanning og helsetjenester. Det verste er at de voksne ofte vet, men ikke sier noe. Det er på tide å bruke utestemmen når barns rettigheter brytes! Derfor har Redd Barna startet et nettverk av SMS-aktivister, som kan handle raskt når det virkelig gjelder. Vi trenger deg med på laget. Send UTESTEMME til 2434
 
Med din stemme på laget blir vi sterkere og får til mye mer. Vi vil kun be deg om å bruke din UTESTEMME på saker som virkelig gjelder – maks én gang i måneden. Du bestemmer selv hvilke saker du ønsker å gi din stemme til. Du kan når som helst melde deg av ved å sende UTESTEMME STOPP til 2434.
 
 

 
 
Tjenesten koster Kr 5,- pr mottatt sms. Pengene går til å dekke Redd Barnas kostnader for denne SMS-tjenesten.
 
 

Tidligere saker

Krev at barn på flukt overlever og blir beskyttet!

Barn i Norge som skal ut på flytur alene får en mappe om halsen der det står "jeg reiser alene". Slik blir barna sett, tatt vare på, møtt med vennlige blikk og er trygge. Slik er det ikke for barn alene på flukt.

Se kampanjen her >


Ikke alle barn har sommerferie

58 millioner barn i verden får ikke gå på skole. Langt flere sitter på skolebenken uten å lære. Halvparten av de som ikke går på skole bor i land med konflikt og krise, og i snitt angripes fem skoler hver eneste dag. Det haster å gjøre noe med dette! Vi trenger din utestemme med på laget. 7. juli samles statsledere fra hele verden i Oslo. Det er vår mulighet til å kreve forpliktende handling: Alle barn skal sikres læring og mulighet til å gå på skole! Vi krever at statslederne: 

  • Firedobler finansiering av lærere
  • Dobler finansiering av utdanning i krisesituasjoner innen 2016
  • Signerer deklarasjonen for trygge skoler

Les mer her >

Bruk utestemmen på vegne av barn som drukner på flukt fra krig

Tusenvis av flyktninger dør i Middelhavet på leting etter trygghet fra krig, fattigdom og undertrykking. Mange av disse er barn. Det er uakseptabelt at Norge og Europa lar dette skje uten å gjøre alt som kan gjøres for å forhindre det.
Nå må vi gjøre det vi kan for å stoppe dette marerittet! Skriv under på opprop og la din stemme påvirke norske politikere.

Brevet nedenfor vil vi sende norske partiledere. Kravene får mer gjennomslagskraft jo flere som skriver under.

Kjære partileder

Jeg ber deg innstendig om å kjempe for at mennesker ikke lenger skal drukne i Middelhavet. Ingen skal drukne på den farefulle flukten for å komme seg ut av en desperat situasjon. Norge kan og må gjøre en forskjell.

Norge må:

  • Sende personell og fartøy som kan bidra til å redde liv på Middelhavet med en gang
  • Bidra økonomisk til Italias søke- og redningsoperasjoner og mottak av flyktninger
  • Sikre bedre beskyttelsessystemer for barn

 

Bruk utestemmen på vegne av barn utsatt for seksuelle overgrep. Snakk og spør om temaet, si #JegErHer

Omtrent halvparten av Norges befolkning kjenner en eller flere som har blitt utsatt for seksuelle overgrep som barn. Likevel er det skremmende stille. Vi må ta innover oss at seksuelle overgrep mot barn skjer oftere, nærmere og er mer skadelig enn vi tror. Støtt Redd Barnas kampanje for å forebygge seksuelle overgrep mot barn.

Dette kan du gjøre:

  • Snakk om seksuelle overgrep med venner, på arbeidsplassen og med familie.
  • Del et bilde og bruk #JegErHer for å vise din deltakelse. Del også gjerne artikler fra www.reddbarna.no/jegerher.
  • Spør etter kunnskap og etter rutiner på skolen, arbeidsplassen og på fritidsarenaer.

Redd Barna vil ha alle med på laget. Sammen kan vi alle bidra til å forebygge og bekjempe seksuelle overgrep mot barn og unge i Norge. Barn trenger modige voksne. Modige voksne snakker. Si JEG ER HER på vegne av barn i ditt nabolag, på ditt fotballag og i din by.