Foto av jente fra Ukraina som fargelegger i en bok.

TV-aksjonen 2023: Barn i Ukraina

Redd Barna har hatt et kontor i østlige Ukraina siden utbruddet av krigen i 2014. Siden konflikten eskalerte i februar 2022, har kontinuerlig kamp ført til økende humanitære behov.

Utbombede bygninger, landminer og energikrise gjør forholdene svært krevende for barn i Ukraina. Flere tusen skoler har blitt angrepet siden invasjonen i februar 2022, og 7,5 millioner barn har fått forstyrret skolegangen sin.

Barn i Ukraina har tilbrakt i snitt 920 timer i tilfluktsrom under de mange luftangrepene det siste året. Mange er på flukt, både internt og ut av landet. Det rapporteres om barn som flykter alene, og om andre som kommer bort fra familiene sine i kaoset.

Ukrainas barn står overfor enorme utfordringer på grunn av skadet infrastruktur, en energikrise og knuste vinduer. Etterspørselen etter akutt humanitær hjelp vedvarer, spesielt når det gjelder ly, hygiene og rent vann. Når vinteren nærmer seg, er mødre bekymret for minimal tilgang til essensielle tjenester. Temperaturer så lave som minus 25 grader utgjør ytterligere trusler.

Situasjonen i Ukraina endrer seg fortløpende, og Redd Barnas innsats tilpasses behovene. Redd Barna er i dag til stede her og nabolandene rundt, med nødhjelpsrespons for å møte umiddelbare behov som tilgang på mat, vann og trygge oppholdssteder for barn.

Med midlene fra TV-aksjonen skal Redd Barna:

  • Gjenåpne skoler og gjøre det trygt for barn å være på skolen
  • Jobbe for at krigende parter ikke bomber eller bruker skoler som en del av krigføringen

Tre måter du kan bidra på

Gi et bidrag

Gi et bidrag

Gi det beløpet du selv ønsker. Hver krone teller for de barna som trenger det mest.

Gi månedlig

Gi månedlig

Gjør som 95.000 andre og støtt vårt arbeid fast. Sammen redder og endrer vi barnas liv – hver dag.

Bli frivillig

Bli frivillig

Bli med og bidra til at barn får positive opplevelser i form av trygg lek, læring og aktivitet.