Si nei til
barneekteskap

Hvert 3. sekund blir et barn under 18 år giftet bort. Dette er et klart brudd på barns rettigheter og er en praksis som må ta slutt nå!

Bli med i kampen mot barneekteskap!


Tusen takk,

2791

Så langt har 2791 blitt med!
Vil du hjelpe oss å nå 4000?

Signer nå og krev at verdens regjeringer stopper praksisen med barneekteskap innen 2030. 

Ved å skrive under bidrar du til å:

  • Sørge for at 18 år blir den lovlige alderen for ekteskap.
  • Sette barneekteskap på den politiske agendaen og sørge for at det satses på utdanning for jenter.
  • Bidra til at jenters stemmer blir hørt og at de kan holde sine ledere og myndigheter til ansvar.

 

Hvert tredje sekund blir en jente under 18 år giftet bort. Barneekteskap fortsetter å være en av de største barrierene som hindrer jenter fra å realisere sitt fulle potensial. Når en jente blir giftet bort tidlig, bryter det med hennes grunnleggende rettigheter, og ikke bare når hun blir gift. Konsekvensene av barneekteskap varer livet ut. Det er høy sannsynlighet for at jenta blir utsatt for overgrep i ekteskapet. Det er også sannsynlig at hun blir mamma før hun selv er følelsesmessig eller fysisk klar for det. Barn av så unge mødre har også mye større risiko for å dø før de fyller fem år.

En ny rapport fra Redd Barna viser at det kan inngås 51 millioner færre barneekteskap innen 2030, hvis jenter fullfører videregående. Gjør en forskjell nå, skriv under for å stoppe barneekteskap!

Sunita (13), Nepal – Det nytter!

"Bestemor og bestefar ville at jeg skulle gifte meg siden jeg var den eldste datteren i familien. Det er en viktig del av vår tradisjon å respektere de eldre, og det gjorde det ekstra vanskelig for meg å fortelle dem at jeg ikke ville gifte meg. Jeg ville jo bare fortsette på skolen og få en utdannelse. Men de var ikke interessert i hva jeg hadde å si, og familien begynte å se etter en mann som jeg kunne gifte meg med".

Representanter fra den lokale ungdomsklubben som støttes av Redd Barna var jevnlig på besøk hos Sunitas familie for å få dem til å forandre mening.

"De kom ofte på besøk for å snakke med foreldrene og besteforeldrene mine. De fortalte om hvor viktig det var at jeg fortsatte på skolen, og at en utdannelse kunne gi meg en god jobb som ville gi familien gode inntekter i framtiden. Det tok over en måned før bestefar endret mening, men til slutt skjønte de at det beste var at jeg fortsatte på skolen. I dag er de glade for at jeg går på skolen og støtter meg. Jeg er så glad for all hjelpen jeg fikk! Uten den lokale ungdomsklubben og Redd Barna, hadde livet sett helt annerledes ut i dag", sier Sunita.

Så langt har
0
barn blitt giftet bort mens du var på denne siden.
Bli med, hjelp oss. Si nei til barneekteskap

Skriv under nå!

Gi flere sjansen til å signere oppropet!
En deling fra deg kan inspirere venner og kjente til å gjøre en forskjell.