Foto: Amnesty v/Tove Marie Paasche
Eve Jantine og Edel poserer stolte med FN-filuren

Under navnet Kulturdag inviterte vi nye og ikke-fullt-så-nye trøndere til en familievennlig piknik med fokus på samvær, moro og god mat. I tillegg til fingermat som deltakerne hadde med seg, stilte Folkekjøkkenet og Sukkerspinnkongen opp med gratis servering av indisk gryterett, sveler og sukkerspinn. Arrangementets midtpunkt ble ikke overraskende Sukkerspinnkongen, som var populær hos både små og store. Derfor ble det selvsagt krise da strømmen gikk og sukkerspinnmaskinen brått sluttet å snurre. Men med hjelp fra en vennlig kirketjener og en tilfeldig elektriker fikk vi strømmen tilbake, og sukkerspinnhimmelen kunne fortsette.

Rettighetssti og buttons

Mange barn deltok på Redd Barnas rettighetssti, der man gjennom å lese en tegneserie og svare på spørsmål kunne lære om barns rettigheter. Alle som gjennomførte stien fikk et stilig Redd Barna armbånd og en ballong i hver hånd. Barna svarte iherdig på spørsmålene, og alle var enige om at hvis man blir ertet må man si fra til en voksen. Hva som er viktig for å ha det bra, var det imidlertid litt uenigheter om. Er det viktigst å ha en familie eller gode venner? En ny sykkel? Eller mat nok til å overleve?

Det var også mulighet for å lage sin egen button, samt skrive eller tegne på den det som barn på flukt trenger aller mest. Hjerter og fredstegn gikk igjen på de aller fleste buttons. For de rastløse sjeler gikk det an å spille kubb eller krokket, eller kanskje bli malt som sitt store idol, Batman. Til stor underholdning for alle dukket også FN-filuren opp etter hvert og spredte glede og underholdning på plenen.

Alt i alt en flott dag! Takk til alle som var med og markerte Verdens Flyktningdag, kanskje vi ses igjen til neste år?