Foto: Redd Barna
Høy stemning og godt humør under lenkedans gjennom kontoret

Representantskapet satte i gang helga ved å involvere alle deltakerne i underholdende bli-kjent-leker. Initiativet sørget for en positiv og trygg stemning på resten av samlingen, og bidro til at alle ble godt kjent på kryss av tvers av grupper i regionen. De fleste grupper i regionen var representert, fra Averøy i vest til Levanger i nord og Tynset i øst.

Foredrag og rollespill

Første kvinne ut på scenen var Anne Kristine Iván, rådgiver i Redd Barna, som fortalte om Redd Barnas innsats i Hellas. Foredraget engasjerte publikum og spørsmålene tok nesten aldri slutt. På lørdag ettermiddag var det duket for et kort rollespill. Alle deltakerne fikk tildelt hver sin rolle, og flukten gjennom grensekontrollen fra Syria til Jordan begynte da bombesirene hylte. Veien videre gikk enten til flyktningeleiren Zaatari eller til en jordansk vertsfamilie. Det gikk ikke mange minutter før deltakerne glemte at de var i Trondheim, og i stedet kjempet de og ofret seg for å sikre sine fiktive familiers trygghet og fremtid.

En workshop før middagen sørget for god stemning resten av kvelden. Oppgaven var å pynte bord og lage underholdning som representerte hvert land. Det var ingen finger å sette på kreativiteten, og underholdningen varierte fra sofistikert opera til joviale lenkedanser.

Historien om en flukt og Redd Barnas arbeid for flyktningbarn

På søndag formiddag var salen musestille da syriske Jehad fortalte om frykten og usikkerheten som hadde drevet ham på flukt, og det brennende ønsket om å få sin familie i trygghet. Regionleder Inger Elisabeth Einan tok opp tråden og fortalte om situasjonen i Region Midt og hva Redd Barna gjør for å hjelpe de nyankomne flyktningbarna.

En av helgas høydepunkter var søndagens lunsj, som var tilberedt av syrere bosatt i Trondheim. De serverte nydelige flatbrød med ulikt fyll sammen med hummus og salat. Veldig populært!

Foto: Redd Barna
Som forberedelse til Redd Barna uka var deltakerne gjennom en taus idemyldring

Workshop om Redd Barna uka

Samlingen ble avsluttet med en spennende workshop om årets Redd Barna Uke, der deltakerne først gjennomgikk en taus idemyldring og senere fikk anledning til å møtes i gruppene for å planlegge spesifikke arrangementer. Engasjementet var skyhøyt hele helga og stemningen virkelig på topp.

- Dette er den beste samlinga vi noen gang har hatt i regionen, uttalte regionlederen. Hun ble støttet av resten av deltakerne som fremhevde den gode og trygge stemningen, engasjementet og de mange muligheter for å bli kjent på kryss og tvers. I tillegg var dette første gang at flere av medlemmene fikk sett Regionkontorets nye lokaler i Trondheim, og det var virkelig stas å ha mulighet for å holde et slikt arrangement i egne lokaler. Alt i alt en kjempevellykket inspirasjonssamling, som i stor grad inspirerte til videre arbeid og engasjement i hele regionen. Tusen takk til alle som deltok!